Gå til sidens hovedinnhold

Børsen falt tilbake

Oslo Børs falt tilbake etter en knallsterk uke. Hydro, Statoil, Telenor og Frontline var blant taperne onsdag.

Oslo Børs fulgte resten av Europa ned onsdag, preget av gårsdagens brede fall på USA-børsene.

Dollarstyrkelsen som har satt fart det siste døgnet har dermed ikke blitt særlig vektlagt. Dollaren var så sterk som 7,13 mot norske kroner natt til onsdag. I markedet er det knyttet stor forventning til at det skal vises klar bedring for det amerikanske arbeidsmarkedet. ISM-indeksen som ble lagt fram tidligere i uken viste en rekordhøy optimisme i den amerikanske industrien.

Hovedindeksen i Oslo endte ned 0,6 prosent til 204,71 poeng.

Et av unntakene i det norske markedet var Jinhui Shipping som fortsetter å fosse frem på høy omsetning. Enkelte dollareksponerte selskaper fikk en opptur og bremset den generelle nedgangen.

Flere av de tunge børslokomotivene tok seg en pust i bakken onsdag. Både Statoil og Hydro endte i rødt.

Canargo ble vinneraksjen onsdag med en oppgang på 17,3 prosent til 8,08 kroner. En bra dag ble det også for Fred. Olsen Energy, som steg 3,2 prosent etter å ha meldt om at selskapet vil utstede et konvertibelt lån på inntil 435 millioner kroner.

Ellers på vinnerlisten merket GGS seg ut med en økning på 12,4 prosent og NextGenTel som steg 8,1 prosent etter at det ble klart at også Hydros olje- og energidivisjon hadde valgt selskapet som leverandør av bredbånd.

Orkla endte betydelig ned tirsdag, og aksjen steg i morgentimene onsdag. Til slutt snudde det ned igjen på dagen der bedriftsforsamlingen skal banke igjennom salget av Carlsberg Breweries og aksjen endte ned 0,5 prosent.

Aker Kværner nedjusteres etter tirsdagens oppgang med et fall på 0,4 prosent. Telenor hadde også en dårlig dag og endte med en nedtur på 1,69 prosent.

Frontline faller tilbake etter innsidesalg. Aksjen som steg kraftig tirsdag endte ned 1,26 prosent onsdag morgen.

Med Norsk Hydro og Telenor som de mest populære aksjene endte den totale omsetningen på 3.947 millioner kroner fordelt på nær 20.000 handler. Jinhui Shipping havnet også i dag blant de mest omsatte aksjene med 141 millioner kroner.

Følg utviklingen i aksjemarkedet her.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar