*Nettavisen* Økonomi.

Børsen gransker Aker Kværner-salg

Oslo Børs har bestemt seg for å granske mulig innsidehandel i Aker Kværner-aksjen i forkant av meldingen om Akers store nedsalg.

Mandag like etter børsslutt meldte Aker at de skulle selge 4,4 millioner aksjer i Aker Kværner, til en kurs på 178 kroner.

Like før meldingen kom, lempet meglerhuset Morgan Stanley ut 19 aksjeposter i Aker Kværner til en totalverdi av syv millioner kroner. Morgan Stanley solgte aksjene for 178 kroner, en lavere pris enn de har blitt handlet for de siste dagene, skriver Dagens Næringsliv.

- Det vi kan karakterisere som litt mistenkelig, er de transaksjonene som gjorde at Aker Kværner-kursen havnet ned på 178 kroner, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen på Oslo Børs til avisen.

Ettersom Morgan Stanley solgte til akkurat den samme prisen som Aker, mener Olsen det bare skulle mangle at de ikke foretok noen rutinemessige kontroller rundt transaksjonene.

Det første børsen skal gjøre, er å sammenlikne listen over meglerhusets kunder som solgte Aker Kværner-aksjer med listen over investorer som på forhånd fikk vite om Aker-salget. Det kan i så fall dreie seg om personer som tilretteleggerne Enskilda og Carnegie har vært i kontakt med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.