*Nettavisen* Økonomi.

Børsen i Europa-toppen

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Oljeprisnedgang og dollarsvekkelse til tross, Oslo Børs er blant de sterkeste aksjemarkedene i Europa.

08.11.04 16:37

Børsen startet i negativt terreng, men tok seg raskt opp.

Ved børsslutt står hovedindeksen i 221,08, hvilket er opp 0,43 prosent.

Stolt Offshore meldte mandag at selskapet ville få 70 millioner dollar i økte driftsinntekter fra en kontrakt i Afrika og Middelhavsregionen.

Dette bidrar til at aksjen er opp 3,07 prosent, mens Stolt-Nielsen, som eier 41,7 prosent i Stolt Offshore, er opp 3,73 prosent.

- Vi går mot strømmen i dag, uten av det skjer så mye. Stolt-selskapene går bra etter at de får høyere inntekter fra en Afrika-kontrakt, mens stengningen av Suez-kanalen gjør at Frontline stiger, sier en megler til TDN Finans.

Orkla er opp 0,55 prosent etter at selskapet byr på det finske snacksselskapet Chips.

- Dette er absolutt kjernevirksomhet for Orkla og prisen er ikke håpløs. Antar man at Orkla kan ta ut noe synergier, så blir prisen grei. Det er positivt at Orkla får til dette kjøpet. Det er et riktig og et viktig kjøp, sier analytiker Tore Østby i Alfred Berg til TDN Finans.

Orkla-direktør Dag J. Opedal er trygg på at det kan realisere store synergier i forbindelse med kjøpet av Chips Abp.

Frontline er opp en prosent til 335,50 kroner. Frontline stiger på rapporter om stigende rater i tankmarkedet og nyheten om stengning av Suezkanalen etter en grunnstøting.

Flere skipsmeglerrapporter spådde fredag kveld oppgang i tankmarkedet, også før det ble kjent at Suezkanalen er stengt inntil videre.

- Tankmarkedet er særdeles sterkt. Stengingen av Suezkanalen over helgen vil kunne gi ytterligere press oppover i dette markedet, men det avhenger av varigheten og vi vet foreløpig ikke noe sikkert om anslaget på rundt en uke, sier senioranalytiker Ole-Rikard Hammer i skipsmeglerforetaket P.F. Bassøe til TDN Finans.

Statoil er mandag ned en prosent, mens Norsk Hydro løfter seg 0,7 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.