Gå til sidens hovedinnhold

Børsen i minus

Oslo Børs holdt seg lenge i pluss, men falt tilbake mot slutten av dagen og endte i minus.Tandberg ventes ned torsdag.

Oljeprisen så lenge ut til å redde Oslo Børs onsdag, men måtte gi tapt utover dagen.

- Det var oljen som holdt det gående i starten, men etterhvert måtte man gi etter og vi endte i minus, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Nordsjøolje for levering i november er opp 1,06 prosent til 61,14 dollar.

Statoil-kursen sluttet uendret på 150,50 kroner etter en liten opptur tidligere på dagen. Hydro-kursen steg med over en prosent til 683 kroner på høyt volum. Hele 1,4 milliarder kroner ble det handlet Hydro-aksjer for i dag.

Videokonferanseselskapet Tandberg leverte svake tall etter at børsen stengte og ventes å åpne svakt i morgen.

- Dette resultatet var svakere enn forventet. Lavere topplinje en vi og alle andre ventet. Det ser ut som at salget i Asia er svakt samt salget til bedrifter går dårlig. Salget til det offentlige er imidlertid bra, sier en Tandberg-analytiker til TV 2 Nettavisen.

- Så vi ser røde kurs-tall på Tandberg i morgen?

- Jeg vil bli forundret hvis vi ikke gjør det og nedgangen kan bli på opp mot fem prosent, sier analytikeren.

Vinneren i dag er ContextVision som steg hele 18,18 prosent til 39 kroner. Oslo Børs innførte børspause i aksjen midt på dagen uten å finne noe galt. Meglerhuset DnB Markets meldte at det følger ContextVison og har en kjøps anbefaling og kursmål på 60 kroner. ContextVision leverer verdensledende bildeforbedringsprogramvare til helseindustrien.

Nasdaq-indeksen faller videre onsdag og er ned 0,71 prosent til 1528,74. Dow Jones-indeksen i New York faller marginalt til 10.245,32 tirsdag. DAX-indeksen i Tyskland er ned med 0,46 prosent til 4.987,36, FTSE-indeksen i London er ned 0,46 prosent til 5356,00 og CAC40 i Paris er ned 0,78 prosent til 4514,33.

Oslo Børs falt 0,35 prosent til prosent til 309,54 poeng.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken