*Nettavisen* Økonomi.

Børsen i rødt igjen

Oslo Børs faller sammen med Europa torsdag. Fasiten ville vært mye rødere hadde det ikke vært for solide tall fra Telenor. Aker Yards skuffer imidlertid.

Det ene børsnoterte selskapet etter det andre leverer solide resultater denne uken. Det holder imidlertid ikke torsdag. Prisen på nordsjøoljen er opp 0,82 prosent til 59,35 dollar fatet. Oslo Børs er så langt ned 0,44 prosent til 297,14 poeng.

- Nå er det positive vibber igjen. Investorene har lagt bak seg nervøsiteten fra tidligere i oktober. Resten av Europa trekker imidlertid ned i dag, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Av de store selskapene var det Telenor som leverte de mest solide tallene. Analytiker Espen Torgersen i meglerhuset Carnegie var veldig fornøyd med tallen, og markedet er enig. På det meste var Telenor opp nesten fire prosent, men har falt litt tilbake og handles nå til 59,50 kroner.

- Veldig, veldig bra. Telenor overrasket veldig positivt på de viktigste områdene, sier Torgersen til TV 2 Nettavisen.

Torgersen sikter til kombinasjonen av at telegiganten leverer sterk vekst i utlandet og at salget er bedre enn forventet.

- Og selv om de vokser raskere enn markedet ventet, klarer de å levere mhøyere marginer enn ventet. Dette er solid fre Telenor, sier Torgersen.

Ifølge analytikerestimater gjengitt av TDN Finans forventet markedet et resultat før skatt på 3,1 milliarder kroner i tredje kvartal. Fasit endte på 3,8 milliarder kroner. Resultatet steg 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Aker Yards skuffer imidlertid og aksjen er ned nesten fem prosent. ifølge en analytiker TV 2 Nettavisen har snakket med skyldes det at ordreinngang falt mer enn ventet til 3.540 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med 6.684 millioner kroner i andre kvartal.

Ordrebeholdningen i Aker Yards er på 35.457 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, mot 36.305 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal.

Også DnB NOR tjener gode penger. Markedet er imidlertid ikke like overbevist. Så langt handles DnB NOR-aksjen rundt sluttkurs onsdag på 66 kroner.

TV 2 Nettavisen har ringt rundt til en rekke DnB NOR-analytikere og de fleste regner som besatt på tallene. Mye tyder på tallene som ble levert er relativt nøytrale.

Det er kun små bevegelser i Statoil og Norsk Hydro etter en god opptur onsdag. Statoil handles ned 0,17 prosent til 142,75 kroner og Hydro er op 0,31 prosent til 648 kroner.

Tyskland er negativ torsdag med en nedtur på 1,03 prosent så langt, FTSE-indeksen i London er ned 0,48 prosent og Paris ned 1,16 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.