Gå til sidens hovedinnhold

Børsen i Seoul stiger markant

Små bevegelser på asias børser natt til onsdag med ett unntak.

Det er tilnærmet flatt på børsene i Asia når det nærmer seg stengetid onsdag, med ett viktig unntak: I Sør-Korea, landet som gjennomgår den største corona-krisen utenfor Kina, stiger hovedindeksen KOSPI på Seoul-børsen med over to prosent. Når det gjenstår én times handel er KOSPI opp 2,11 prosent.

I Tokyo har hovedindeksen Nikkei 225 en liten oppgang på 0,16 prosent. Hongkongs Hang Seng-indeks er ned 0,17 prosent og i Shanghai og Shenzhen er hovedindeksene ned henholdsvis 0,11 og 0, 48 prosent

Les også: «Statsfinansiert elitefest» til flere millioner: – På ville veier

Singapores Straits Times-indeks er så vidt ned 0,10 prosent når det gjenstår 3,5 timers handel.

Falt kraftig i New York

Til tross for rentekuttet fra den amerikanske sentralbanken ble det kraftig fall på Wall Street tirsdag. Rentekuttet bidro til å gjenopprette litt av tilliten i markedet, men etterlot seg likevel usikkerhet om hvor stor økonomisk skade koronaviruset kan føre til. Et kvarter etter sentralbankens beslutning snudde utviklingen. Da begynte nedgangen. Den fortsatte resten av dagen.

Les også: Sissener-veddemål til 75 mill: På dette nivået tjener Sissener penger på Tesla

Til slutt hadde Dow Jones-indeksen falt 2,9 prosent. S&P 500-indeksen gikk ned 2,8 prosent, og teknologitunge Nasdaq avsluttet dagen med en nedgang på 3 prosent.

Nedgangen settes i sammenheng med at investorene på Wall Street spør seg om hvorvidt Powells kunngjøring tyder på at USAs økonomi vakler mer enn tidligere antatt.

Biden-seier på Super Tuesday gir optimisme

Verdt å merke seg er at fremtidshandelen på New York-børsen i skrivende stund antyder markert oppgang når Wall Street åpner onsdag kveld norsk tid. Det skyldes hovedsaklig de gode resultatene til Joe Biden i primærvalget under Super Tuesday som nå telles opp, skriver CNBC.

Finansmarkedene håper først og fremst at Donald Trump blir gjenvalgt i det kommende presidentvalget, men dersom Trump skulle tape mot en demokrat er Joe Biden den foretrukne.

Les også: Donald Trump: - Han er kveldens store taper

Vekst i Europa

Hovedindeksen på Oslo Børs holdt seg noenlunde gjennom hele dagen. I en periode var oppgangen på over 4 prosent, men utviklingen falt noe senere på dagen. Hovedindeksen endte til slutt på 859,17 poeng, en økning på 3 prosent.

Utviklingen var tilsvarende på de store markedene i Europa. Børsene i Frankfurt, London og Paris steg rundt 2 prosent på formiddagen, men endte til slutt med en vekst på rundt 1 prosent.

Nordsjøolje ble 16.30-tiden tirsdag ettermiddag omsatt for 53,22 dollar fatet, en oppgang på 0,3 prosent fra nattens nivå.

Kommentarer til denne saken