*Nettavisen* Økonomi.

Bjørn Inge Pettersen

Børsen kan stige kraftig de neste ukene

Etter å ha stupt 36 prosent på litt over en måned så kan Oslo Børs nå stå foran en kraftig rekyl opp den nærmeste tiden.

Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Etter en svært tøff måned på verdens børser så kan det nå komme en kraftig rekyl opp på børsene.

Etter å ha falt rundt 36 prosent og fra en topp rundt 943 poeng den 20/02-2020, og til en bunn ved 605 poeng 16/03-2020. Et fall på hele 36 prosent for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX). Ja så indikerer nå det samlede tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og andre viktige børsindekser rundt om i verden, at det nå kan komme en kraftig rekyl opp for Oslo Børs og verdens børser i løpet av de neste 1-3 ukene.

Aksjeanalyser.com, som leverer omfattende uavhengige analysetjenester for investorer i Norden, har i dag sett nærmere igjen på Oslo Børs og Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og hva det tekniske bildet nå indikerer for den videre utviklingen fremover på kort og mellomlang sikt.

Les også analyse av Aksjeanalyser.com fra 19/11-2019: "888 er nå et svært viktig tall for Oslo Børs"

Aksjeanalyser.com skrev blant annet i sin analyse den gang, 19/11-2019: "Oslo Børs er nå veldig nær ved et svært viktig teknisk nivå rundt 888 poeng, og ryker dette nivået så kan børsen stå foran en kraftig korreksjon."

Den gang var Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) i 902,4 poeng, mens den nå fredag 20/03-2020 endte i 668,77 poeng. Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) har da falt med hele 25,86 prosent siden Aksjeanalyser.com sin analyse den gang for rundt fire måneder siden.

Les også analyse av Aksjeanalyser.com fra 03/09-2019: "Dollaren kan snart koste 12 kroner"

Aksjeanalyser.com skrev blant annet i sin analyse den gang av dollar mot norske kroner i en analyse her den 03/09-2019 : "Det er nesten 20 år siden vi har sett en svakere norsk krone mot dollaren enn i dag, og en amerikansk dollar koster i dag rundt 9,15 norske kroner. Snart kan en amerikansk dollar kanskje koste hele 12 norske kroner."

Den gang 03/09-2019 så kostet en dollar rundt 9,15 norske kroner, mens den nå i dag koster rundt 11,85 kroner.

Les også analyse av Aksjeanalyser.com her i fra 20/10-2019: "Det kan bli valutasjokk for Norge i 2020"

Teknisk Analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX)

Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) har i likhet med verdens børser falt svært kraftig den seneste måneden, og Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) har falt med rundt 36 prosent fra toppen den 20/02-2020 rundt 943 poeng, og til en forløpig i hvert fall bunn rundt 605 poeng den 16/03-2020.

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på hva det tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) nå indikerer for den videre utviklingen fremover på kort og mellomlang sikt.

Det er flere positive tekniske signaler nå, og i hvert fall på kort sikt, for den videre utviklingen for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX).

Blant annet så tester OSEBX nå et betydelig teknisk støttenivå rundt 620-630 poeng, og det synes som om det tar godt i mot ned mot dette nivået her nå.

Videre så signaliserer flere ulike momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD at en kraftig rekyl opp for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) gjerne kan være nært forestående.

Ved en rekyl opp for OSEBX nå så vil det være lite teknisk motstand før opp mot 770 - 785 poeng, mens OSEBX nå fredag altså sluttet i 668,77 poeng.

Således så indikerer nå det samlede tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) at det kan komme en kortsiktig (gjerne i løpet av neste 1-3 uker) en kraftig rekyl opp, og på rundt 15-17 prosent opp i fra fredagens sluttkurs for OSEBX.

På nedsiden, og ved eventuell videre nedgang for OSEBX, ja så vil det i første omgang nå være dette nevnte tekniske støttenivået rundt 620 - 630 poeng.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) skulle bryte ned under dette støttenivået rundt 620 - 630 poeng, ja så vil videre nedgangs signaliseres, og neste viktige tekniske støttenivå for OSEBX vil da være rundt 525 poeng.

Basert på det samlede tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) så vurderer Aksjeanalyser.com det slik at Oslo Børs gjerne kan stå foran en kraftig rekyl opp på rundt 15-17 prosent i løpet av de neste 1-3 ukene.

Det som vil kunne endre dette synet på børsen og den videre utviklingen fremover på kort og mellomlang sikt, det vil være om Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) skulle bryte ned under det nå viktige tekniske støttenivået rundt 620 poeng. Skulle det skje så vil altså neste viktige tekniske støttenivå for OSEBX da være rundt 525 poeng.

Til slutt vil Aksjeanalyser.com si at dersom det nå, og slik Aksjeanalyser.com tror vil skje, kommer en kraftig rekyl opp de neste 1-3 ukene opp mot 770 - 785 for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX). Ja så tror Aksjeanalyser.com at det gjerne kan komme en ny vending ned igjen for Oslo Børs og OSEBX etter en slik kraftig rekyl opp som ventes nå nærmeste 1-3 ukene.

Aksjeanalyser.com vil for sine medlemmer følge nøye utviklingen time for time, dag for dag og uke for uke, og prøve etter beste evne og med 30 års erfaring fra børs og aksjemarkedene, å guide sine medlemmer og følgere så godt det går i disse svært vanskelige og turbulente tidene på verdens børser.

Les mer om SignalListen og Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell her: Bli en børsvinner med SignalListen!

Ja nå har det vært svært tøffe tider på børsene verden over i noen uker, og Aksjeanalyser.com er veldig glad for at har så langt klart å gi veldig gode råd til alle sine VIP medlemmer om å holde seg ute av markedet en periode nå, og vært 100% i kontanter i sine modellporteføljer for Norge, Norden og USA siden 03/03-2020.

Nå har børsene stupt verden over, og frykten herjer i markedene, men Aksjeanalyser.com tror nå at en kraftig rekyl opp i markedene kan være veldig nært forestående.

Aksjeanalyser.com vil derfor nå på mandag 23/03-2020 gå fra 100% kontanter i alle sine porteføljer til mellom 50-100% i aksjer, og dette fordi Aksjeanalyser.com tror på en kraftig rekyl opp i aksjemarkedene rundt om i verden de neste par ukene.

Hva gjelder ‘Pessimist porteføljen’ som Aksjeanalyser.com startet opp 04/03-2020, og som altså fikk det passende navnet ‘Pessimist porteføljen’. Denne ‘Pessimist porteføljen’ er nå per 20/03-2020 opp med hele 26,39 prosent, mens Oslo Børs (OSEBX) i samme periode siden 04/03-2020 er ned hele 22,60 prosent.

Ja, hva gjelder denne ‘Pessimist porteføljen’ så vil Aksjeanalyser.com for tiden ha 100% i kontanter, og all den tid Aksjeanalyser.com ser for seg en nært forestående kraftig rekyl opp på børsene de neste ukene. Det vil så om 1-3 uker, og hvis Aksjeanalyser.com får rett i at børsene får en kraftig rekyl opp, ja så vil det sterkt vurderes å ta inn noen short posisjoner i ulike aksjer om 1-3 uker i ‘Pessimist porteføljen’.

Aksjeanalyser.com posisjoner seg nå altså for en ventet kraftig rekyl opp på verdens børser de neste 1-3 uker, og vil komme med omfattende analyser og endringer i sine modellporteføljer nå på mandag morgen.

Kommersielt innhold:

Nå får du hele 34 prosent rabatt på 12 måneder VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com frem t.om. mandag 23/03-2020. Bestill ditt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com her i dag, og få tilgang til alt av omfattende analysetjenester i 12 måneder for en rimelig pris av NÅ kun NOK 3.952,- (tilsvarende kun NOK 329,-/mnd).

Teknisk Analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Klikk på bildet for å forstørre. Chart som viser utviklingen for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.