*Nettavisen* Økonomi.

Børsen krabber oppover igjen

Oslo Børs krabber oppover etter en lei uke. Telenor og Tandberg bidrar til å dra hovedindeksen.

19.10.04 16:52

Sist uke kom tilbakeslaget etter uker med vedvarende oppgang. Hovedindeksen stupte fra 227 til 217 poeng, anført av oljekjempene Hydro og Statoil.

Mandag snudde trenden, og tirsdagen endte hovedindeksen opp 0,28 prosent til 220,19 poeng, men oppgangen ble langt svakere enn i det øvrige europeiske markedet.

- I forhold til Europa er det et veldig slapt marked. På en dag hvor DAX er opp 1,6 prosent, er vi opp fattige 0,4 prosent. Det er vel bare å innse at det norske markedet har brukt opp noe av kruttet, sier en megler til TDN Finans.

Telenor var ikke blant dem som blødde mest da markedet vendte nesen nedover sist uke. Mandag var aksjen blant børsvinnerne, og samme historie gjentar seg tirsdag. Aksjen er opp 2,38 prosent opp til 53,75 kroner. Det er bare 1,25 kroner under kursrekorden på 55 kroner satt 4. oktober.

Tandberg Television ble mest fallende aksje. Selskapet la fram tall for tredje kvartal i tråd med forventningene tirsdag, men røpet samtidig at fjerde kvartal ikke ser fullt så lyst ut. Aksjen er ned hele ni prosent.

- Vi ser fjerde kvartal som noe skuffende, og vi har ikke sett mange nok muligheter føre til kontrakter, sier finansdirektør Tom O'Connor til TDN Finans.

O'Connor under streker samtidig at utsiktene for 2005 er som tidligere meldt, men investorene synes ikke overbevist.

Søsterselskapet Tandberg Data løfter seg imidlertid nesten to prosent.

John Fredriksens tankimperium, Frontline, er blant børstaperne tirsdag, med en kursnedgang på 1,5 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.