*Nettavisen* Økonomi.

Børsen ned på oljefall

Et fall i oljeprisen blir dårlig mottatt av investorene på Oslo Børs. DNO har tatt igjen noe av det tapte etter gårsdagens massakre.

07.02.06 10:49

(NA24): Hovedindeksen på Oslo Børs er ved 09.15-tiden ned 0,27 prosent. Børsen presses ned av en et fall i oljeprisen. Prisfallet startet i New York mandag kveld, og fortsetter i morges. Ved 09-tiden ble nordsjøolje handlet for 63,18 dollar fatet, en nedgang på 0,24 prosent fra i går.

FØLG KURSEN HER

Oljegigantene Hydro og Statoil faller i innledende handel. Gårsdagens store taper, DNO, starter derimot dagen opp 0,83 prosent til 48,40. DNO-aksjen falt kraftig mandag på grunn av en melding om at testbrønnen på oljefeltet Nabrajah 9 i Jemen ikke er kommersielt utnyttbar. Det er også frykt for at DNO og andre norske selskaper i arabiske land kan bli straffet på grunn av konflikten rundt Muhammed-tegningene.

Før børsåpning i morges kom Norwegian med ferske tall som viser at flyselskapet hadde en kraftig vekst i januar. Bakgrunnen er trolig problemene for konkurrenten SAS den siste tiden. Norwegian-aksjen er opp 1,75 prosent til 87 kroner.

De europeiske børsene har åpnet opp i innledende handel. CAC i Paris og DAX i Frankfurt er opp rundt 0,3 prosent.

Japan og flere av de største asiatiske aksjemarkedene falt tirsdag. Årsaken er balnt annet en ny analyse fra meglergiganten Morgan Stanley, som anbefaler kundene å vekte seg ned i asiatiske aksjer fordi markedene i regionen begynner å bli dyre.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.