Starten på handelen var preget av gevinstsikring - etter den store oppgangen onsdag - da børsen spratt opp godt over 6 prosent.

Etter fem minutters handel var indeksen ned i underkant av én prosent - til 209,50. Utover formiddagen var børsen en kort periode i pluss, før den falt tilbake med rundt to prosent. Klokken 10.25 sto hovedindeksen i 207,34.

Noe av årsaken til at den positive stemningen snudde, ligger i at Staten nå er ferdig med sitt oppkjøp i StatoilHydro - som man har annonsert. Staten eier nå 67 prosent av selskapet. Markedet reagerte negativt på meldingen og sendte StatoilHydro-aksjen ned tre prosent.

John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean ser ut til å bli reddet fra konkurs, da Fredriksens holdingselskap Hemen Holding har klart å kjøpe de 66,67 prosentene av et obligasjonslån utstedt av Golden Ocean som var nødvendig for å reforhandle betingelsene i lånet. Gogl ble notert til 4,07 - en oppgang på 11 prosent. Utover formiddagen falt aksjen noe tilbake, for så å gå i minus etter lunch.

Ellers så ble Idar Vollviks uttreden av aksjemarkedet behørig notert.

Oljeprisen falt torsdag, og ble notert til 44,88 - ned 2,77 prosent.