Etter alle tiders strålende pinseferie er investorene tilbake med mot i brøstet og penger i fôret.

Oslo Børs fortsetter den rekordsterke oppgangen som har preget børsen denne våren. Hovedindeksen dundret gjennom det viktige 300-poengsmerket kort etter åpning, og ligger på klokken 303,57 klokken 09.58 - opp 3,74 prosent etter åpning.

Selv om oljeprisen har falt noe tilbake tirsdag, har den kraftige oppgangen den siste tiden bidratt til en optimisme som løfter mange av aksjene på børsen. Oljeprisen er svært viktig for AS Norge, spesielt i disse krisetider.

Nordsjøolje handles til 67,40 dollar fatet, ned 0,8 prosent. Men oljeprisen er opp 12 prosent den sist uka, og hele 48 prosent siden nyttår.

Oppgang på børsene i Europa og USA mandag, er som bensin på bålet. I USA ble det klart at Obama-administrasjonen tar grep for å redde bilgiganten GM.

Oslo Børs var stengt mandag, men kommer altså desto sterkere tilbake etter pinsen.

Børsvinner tirsdag er Bergen Group med en oppgang på 41 prosent til 6,10 kroner. Mandag kom gladmeldingen om at selskapet skal levere to avanserte trålere/forskningsskip til Aqueda Shipping Limited og Mariora Shipping Limited. Kontrakten er på hele 2,7 milliarder kroner.

CanArgo Energy Corporation har en god dag, med kursoppgang på 23 prosent til 0,31 kroner.

Av tungvekterne er StatoilHydro i medvind. Aksjen er opp 3,5 prosent til 136,70 kroner.

DNO stiger markant, etter at selskapet mandag bekreftet at man har startet oljeeksport fra Tawke-feltet i Kurdistan. Aksjen er opp 4,3 prosent til 8,47 kroner.