Børsen sender innsidesak til Kredittilsynet

I går solgte en innsider i teleutstyrsleverandøren Eltek aksjer. I dag kom selskapet med kvartalstall, og aksjen har falt markant. Nå skal Kredittilsynet se på saken.

14.10.04 13:10

Ifølge en melding til Oslo Børs solgte Morten H. Schøyen onsdag 2.000 Eltek-aksjer til kurs 63,50 kroner pr. aksje. Schøyen er varamedlem for de ansatte i Eltek-styret, og dermed definert som innsider i forhold til børsen.

Det spesielle er at salget kom dagen før Eltek la frem resultater for tredje kvartal. Etter at disse kom torsdag morgen, har aksjen falt 4 prosent til 61,50 kroner.

Tidligere var det forbudt for innsidere å handle aksjer i forkant av resultatrapporter, men slik er det ikke lenger. Likevel har innsidere plikt til å undersøke med ledelsen i selskapet før de handler aksjer, dette for å klarere at de ikke sitter på viktig informasjon som ikke er kjent i markedet.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til TV 2 Nettavisen at børsen vil oversende Eltek-saken til Kredittilsynet for vurdering. Han understreker at børsen ikke tar stilling til saken, men oversender den rutinemessig.

Selv om det ikke lenger er forbudt for innsidere å handle før kvartalstall, sier Olsen at det er ekstra viktig å være varsom i slike situasjoner.

Schøyen sier til TV 2 Nettavisen at han snakket med ledelsen i Eltek om salget, men at han ikke fikk noen formell klarering. Han forklarer videre at han ikke satt med innsideinformasjon, og sier spesifikt at han ikke kjente til kvartalstallene før disse ble offentliggjort.

Finansdirektør Jørgen Larsen i Eltek understreker at Schøyen er vararepresentant i styret. Også han sier Schøyen ikke satt på innsideinformasjon.

- Jeg tror dette var en glipp. Han følger ikke så nøye med, sier Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.