Gå til sidens hovedinnhold

Børsen slet seg i pluss

Tandberg ble skambanket på Oslo Børs mandag. Hovedindeksen måtte igjen sette sin lit til Statoil og Norsk Hydro.

Det så dårlig ut for en plussdag på Oslo Børs tirsdag, men Statoil satte inn et kraftig støt mot slutten av dagen og vippet hovedindeksen opp 0,23 prosent.

Mandagens gode tall fra videokonferanseselskapet Tandberg var nemlig ikke til hjelp. Selskapet slo analytikernes forventninger i tredje kvartal, men investorene liker dårlig at Tandberg-ledelsen ikke vil gi noen signaler om fjerde kvartal. Selv ikke en kjøpsanbefaling fra Norse og et kortsiktig kursmål på 60 kroner klarte å berge Tandberg-aksjen fra et knusende nederlag.

Misnøye
Tandberg ble regelrett skambanket og situasjonen ble bare verre og verre utover dagen. Da børsen stengte sto kursen i 47,10 kroner. Det er ned over fire prosent.

Cruiserederiet RCCL og Telenor bidro også til å holde det lille snev av optimisme nede. Selskapene falt henholdsvis 1,35 og 0,85 prosent.

Røkkes D-Dag
I toppen av omsetningslisten sørget imidlertid Norsk Hydro og Statoil for at hovedindeksen bikket over på plussiden. Statoil la på seg hele 1,9 prosent og Hydro-aksjen fulgte en prosent bak.

Nedover blant de store sørget Golar Holding for å lyse opp tilværelsen hele dagen. Aksjen endte dagen opp 3,77 prosent.

I løpet av kvelden blir det etter all sannsynlighet klart hvordan Kjell Inge Røkke skal komme seg ut av gjeldsknipa. Mye tyder på at det er duket for storsalg av finansmannens aksjer. Ifølge TV 2 skal Røkke få beholde aksjene i Aker Kværner, noe investorene ser ut til å like.

Aker Kværner steg 1,44 prosent på tirsdagens børs.

Blant taperne er, foruten Tandberg, også Tandberg Data. Selskapet falt 5,65 prosent. PGS hadde også en svak dag og falt 4,6 prosent.

Hovedindeksen berget seg imidlertid og gikk opp 0,23 prosent. Det gir en sluttnotering på 154,37 poeng. Det ble omsatt aksjer for drøye 2,4 milliarder kroner.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå