*Nettavisen* Økonomi.

Børsen stiger og stiger

Stadig nye rekordnivåer har blitt nådd for Hovedindeksen på Oslo Børs denne uken. Nå ligger det an til nok en rekordnotering etter en kraftig oppgang i formiddagstimene i dag.

01.07.05 11:41

Hovedindeksen står nå på 285,58, en oppgang på 0,76 prosent fra dagen før. 57 selskaper har steget i kurs, mens 40 har falt.

Oppgang etter ordre
Frontline og Storebrand er blant dem som ligger i tet, med en oppgang på henholdsvis 4,39 og 4,49 prosent. Også Tandberg Television-aksjen sparker fra, med en oppgang på 5,23 prosent. Selskapet meldte i dag om en ordre på over 9 millioner dollar fra en kabel-TV-kunde i Nord-Amerika.

Dagens foreløpige børsvinner er nettselskapet Opera, med en oppgang på 6,95 prosent. Selskapet kunne melde om en lukrativ med avtale med Motorola i dag, som innebærer at Operas nettleser gjøres tilgjengelig på alle operativsystem som støttes av Motorola.

Oljesluggerne Statoil og Hydro stiger med henholdsvis 1,50 og 0,58 prosent.

Handler som aldri før
Hovedindeksen på Oslo Børs steg 9,7 prosent i løpet av juni. Det er den største prosentvise oppgangen på en måned siden februar 2004.

Samtidig har det aldri blitt gjennomført flere handler i det norske aksjemarkedet enn i juni, da 20.891 handler daglig passerte gjennom børsens handelssystem, skriver Oslo Børs i en pressemelding i dag. Gjennonsnittlig omsetning pr dag i juni var 5,4 milliarder kroner, som er nær en dobling sammenlignet med samme måned i fjor.

Rekord hver fjerde dag
Omsetningen har aldri vært så høy i løpet av et halvår som første halvår 2005, da det i snitt ble det omsatt for 5,3 milliarder kroner pr dag fordelt på 18.316 transaksjoner.

I løpet første halvår steg hovedindeksen 19,7 prosent til 283,4 poeng. Det ble registrert 33 historiske toppnoteringer, noe som innebærer toppnotering hver fjerde dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.