Gå til sidens hovedinnhold

Børsen trosser Hydro og Statoil

Børsens tungvektere faller, men børsen stiger og nærmer seg igjen rekordnivå.

Rett etter åpning var børsens hovedindeks opp i 265,04 poeng, bare 0,15 poeng unna all time high. Utover formiddagen har børsen sklidd noe ned, og hovedindeksen står etter knappe to timers handel i 264,48 poeng. Det er opp drøye 0,2 prosent sammenlignet med i går.

Oppgangen skjer uvanlig nok på tross av at børsens to absolutte tungvektere går i motsatt retning. Statoil er ned 0,66 prosent, mens Hydro faller med 0,19 prosent. Frontline faller også - verdens største tankrederi er ned 2,02 prosent.

Dagens foreløpige børsvinner er Norwegian, som stiger med 7,59 prosent til 15,60 kroner. Det er ikke kommet noen nyheter som skulle indikere et plutselig skifte i investorenes holdning. Sannsynligvis er det oljeprisen som fortsatt styrer denne aksjen.

Det lille IT-selskapet Mamut stiger også, etter at selskapet i som første selskap i går presenterte resultatene for første kvartal. Aksjen er opp 5,88 prosent, til 10,80 prosent.

Blant tungvekterne er det i første rekke DnBNor, Yara og Telenor som bidrar til oppgangen. Førstenevnte er opp 0,37 prosent, Yara er opp 0,52 prosent, mens Telenor er opp 0,87 prosent, og handles for 58,25 kroner.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken