Børsen undersøker innsidehandel

Klokka halv ett mandag kjøpte Convexa, hvor AxxessITs styremedlem Bjørge Gretland er toppsjef, 100.000 aksjer i it-selskapet. Under to timer seinere kunngjorde AxxessIT en viktig kontrakt.

20.09.04 15:19

Bjørge Gretland har mange roller i AxxessIT-systemet. Foruten å være styremedlem i AxxessIT, er han styremedlem i NorgesInvestorVekst, som igjen er nest største eier i AxxessIT med en eierandel på 7,9 prosent.

Bjørge Gretland er dessuten administrerende direktør i Nestor Kapitalforvaltning AS, som opptrer som rådgiver for NorgesInvestor Vekst.

Mandag klokka 12.33 kjøpte venturefondet Convexa Capital II AS, hvor Gretland er toppsjef, 100.000 aksjer i AxxessIT for 15 kroner stykket. Knapt to timer seinere kom AxxessIT med en børsmelding der det går fram at selskapet har vunnet et viktig oppdrag i Ukraina. Meldingen løftet nesten umiddelbart aksjekursen til 16 kroner.

Ett minutt etter at Ukraina-kontrakten var meldt inn, kom den offisielle meldingen om at Convexa tidligere i dag sikret seg 100.000 aksjer.

Børsens pressetalsmann Tor Arne Olsen sier til TV 2 Nettavisen at børsen nå vil undersøke saken.

- Dette er en sak som vi rutinemessig vil se på. Det dreier seg tydeligvis en aktør med meldeplikt som har handlet omtrent samtidig som at selskapet meldte fra om en viktig kontrakt. Av hensyn til tilliten i markedet er det børsens oppgave å undersøke slike hendelser, sier han.

Bjørge Gretland er største aksjonær i Convexa Capital II med 75 prosent av aksjene.

Ifølge Gretland er det en tilfeldighet at kontrakten og innsidehandelen ble meldt samtidig.

- Meldingen om Ukraina-kontrakten har ligget på hjemmesida til AxxessIT siden 14. september, og har dermed vært kjent lenge, men den ble ikke meldt til børsen før i dag, opplyser Gretland overfor TV 2 Nettavisen.

- Det dreier seg ikke om noen stor kontrakt, tilføyer han.

Gretland sier han ble gitt klarering på vanlig måte fra AxxessIT før mandagens aksjehandel ble gjennomført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.