*Nettavisen* Økonomi.

Børsene skled ned igjen

De amerikanske børsene falt torsdag etter at investorer sikret seg gevinst fra onsdagens oppgang.

Samtlige amerikanske børser steg betydelig i går etter forsikringer fra sentralbanksjef Alan Greenspan om at styringsrenta på 1 prosent skal holde seg i lengre tid fremover.

- På en dag med få økonomiske nyheter og lite inntjening benyttet investorene muligheten til å kjøpe aksjer en dag etter at de store indeksene nådde sin topp på nær to måneder, sa meglere til Reuters.

Det trakk Wall Street-børsene ned ved stengning. DuPonts spådommer for tredje kvartal er svakere enn tidligere prognoser og bidro også til fallet.

- Vi kan komme til å se et tilbakeslag fordi aksjer gikk ned i begynnelsen av måneden da volumet var høyt, mens de har steget på lavt volum i den senere tiden, noe som ikke er oppmuntrende, sa Neil Massa, megler ved John Hancock Advisers i Boston.

Likevel, la han til, ser investorer ut til å innta en vente-og-se-posisjon nå som vi nærmer oss den tradisjonelle inntjeningssesongen.

Dow Jones-indeksen falt med 0,23 prosent (21,69 punkter) til 9545,65 poeng. Nasdaq sluttet ned 0,22 prosent (4,15 punkter) til 1883,10 poeng, mens S&P 500 tapte seg 0,33 prosent (3,35 punkter) til 1025,97 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.