*Nettavisen* Økonomi.

Børsfall i USA

USA-børsene falt torsdag tilbake, etter en sterk utvikling onsdag.

(NA24): Etter at Dow Jones-indeksen onsdag nådde det høyeste nivået siden sommeren 2001, falt markedet tilbake torsdag, uten den store dramatikken.

Tidlig på dagen kom det ukentlige tall for søkere på ledighetstrygd i USA. Disse viste denne uken en overraskende kraftig nedgang på 20.000 til 278.000 søkere. Dette kan indikere styrke i økonomien, men nedsiden er at det også kan trekk i retning av høyere rente - som ikke er bra for aksjemarkedet.

På selskapsfronten falt aksjene til det britiske medieselskapet Reuters, som også omsettes i USA, hele 12 prosent etter skuffende markedsutsikter fra selskapet.

Stålselskapene gjorde det godt. US Steel steg nesten 4 prosent. Meglerhuset Goldman Sachs har oppjustert sin vurdering av sektoren til attraktiv, fordi begrenset produksjon har økt prisene i Kina, Europa og USA.

Oljeprisen er alltid i fokus i finansmarkedene. I dag kom det ukentlige lagertall for både olje, oljeprodukter og gass i USA. Tallene pekte i ulike retninger, og oljeprisen vinglet utover ettermiddagen. Til slutt endte prisen omtrent der den var ta tallene kom - et fat nordsjøolje for levering i april koster 60,60 dollar.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,61% til 11.069,22

Nasdaq -0,17% til 2.279,32

S&P 500 -0,38% til 1.287,79

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.