*Nettavisen* Økonomi.

Børsfall ved ukeslutt

Lenge var det stor spenning knyttet til om Oslo Børs skulle ende i blått eller rødt. Men så ble det altså en nedgang på slutten av uken. Norsk Hydro, Norske Skog og Frontline drev børsen ned.

19.03.04 16:24

Selv om ekspertene ventet at Oslo Børs skulle opp fredag, endte det altså i minus. Ved børsslutt endte hovedindeksen ned 0,22 prosent, til 194,65 poeng.

Det er fall for børskjemper som Norsk Hydro, Norske Skog, Frontline og Storebrand som driver Oslo Børs ned.

Torsdag ble det kjent at Shell nedjusterer sine reserver på Ormen Lange kraftig, men at Norsk Hydro ikke følger i samme spor. Dessuten skriver utenlandske aviser at det amerikanske kredittilsynet vil granske Hydro rapportering av reserver på feltet.

Dermed gikk Hydro-kursen ned 2,12 prosent fredag.

Norske Skog følger nedgangen, med 1,51 prosent. Selskapet opplyste i en innkalling til generalforsamling at de vil forlenge fullmakten for tilbakekjøp av aksjer på inntil 10 prosent av selskapet aksjekapital.

Også Frontline synker, etter kraftig fall i tankratene. Fredriksen-selskapet endte ned 3,77 prosent. Storebrand synker 0,93 prosent på ikke børsspesifikk informasjon. Tomra og CanArgo henger seg på den røde bølgen, i likhet med DnB NOR og Ementor.

På plussiden ligger Telenor høyt opp, med en oppgang på 2,32 prosent. Fredag sendte selskapet ut en børsmelding om at de har kjøpt tilbake 720.000 av egne aksjer. I tillegg kom nyheten om at Ingvild Myhre går av som administrerende direktør i Telenor Mobil og begynner i Røde Kors.

Morgan Stanley skriver i en rapport at Telenor-aksjen er mer attraktiv enn noen sinne. Kursmålet oppjusters fra 55 til 60 kroner. Kursen endte på 48,60 kroner.

Fjord Seafood fortsetter oppgangen, med 2,70 prosent, etter gårsdagens jubelartikkel i Dagens Næringsliv. Eksperter venter et godt marked for oppdrettsselskapene i et par år fremover, og tror på enda høyere lakepriser.

Det er 62 selskaper som endte ned, mens 57 gikk opp. Omsetningen på aksjer og grunnfondsbevis endte på 3,4 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag