*Nettavisen* Økonomi.

Børsfest for TGS Nopec

Gode kvartalstall dytter seismikkselskapet TGS Nopec til værs på Oslo Børs torsdag.

11.08.05 16:40

Med knalltallene i ryggen, dytter markedet TGS Nopec opp 14,29 prosent. Seismikkselskapet bli bare slått av DiaGenic på vinnerlisten, som stiger med hele 25,25 prosent til tross for et skuffende kvartalsresultat.

Investorene strømmer imidlertid til selskapet på bakgrunn av inngåtte avtaler med Applied Biosystems og IMGM Laboratories. DiaGenic skal utvikle produktprototyp for diagnostisering av Alzheimers sykdom, melder selskapet i en børsmelding torsdag.

Også Allianse ligger høyt blant vinnerne, etter en oppgang på 11,11 prosent. Allianse kunne melde om sterk vekst i både lønnsomhet og omsetning da de la frem kvartalstallene sine torsdag.

I toppen av omsetningslisten dominerer som vanlig Statoil og Hydro, begge i blått. Førstnevnte er opp 1,51 prosent, mens sistnevnte stiger 1,38 prosent.

Statoil melder torsdag at de har gjort oljefunn sør for Vigdis på Tampen i Nordsjøen.

PGS og DNO stiger like bak, med respektive 5,10 prosent og 6,31 prosent. Ifølge en børsmelding har et selskap kontrollert av DNO-styreformann Berge Gerdt Larsen solgt 200.000 aksjer i oljemyggen til en kurs på 31,71 kroner per aksje. Etter salget har Larsen 12,4 millioner DNO-aksjer.

Offshore.no skriver at DNO har søkt om tillatelse til å bore nordvest for Balder-feltet på norsk sokkel. Brønnen har fått status som letebrønn.

På den negative siden ligger DnB NOR, Storebrand og Telenor. DnB NOR er mest ned, med 2,56 prosent. Bloomberg News melder at Deutche Bank kutter sin anbefaling på DnB NOR. Også Acta, Subsea 7, semdvig og Aker Kværner faller.

Hovedindeksen endte opp 0,50 prosent, til 308,62 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag