*Nettavisen* Økonomi.

Børsfest for Tomra og Frontline

Både panteselskapet Tomra og tankrederiet Frontline skyter til værs på Oslo Børs. Telenor og Norske Skog har også en jubeldag.

19.05.04 16:16

I løpet av onsdagen har Tomra steget med hele 6,23 prosent, etter at Deutsche Bank ifølge TDN Finans oppgraderer Tomra fra "hold" til "buy".

Også signaler fra Tyskland, der automatprodusenten Wincor Nixdorf som ble børsnotert i dag handles svakt opp, kan ha trukket Tomra i riktig retning. Wincor Nixdorf kjøpte i fjor Tomras tyske konkurrent Prokent.

Panteselskapet fortsatte gårsdagens opptur, da selskapet steg på forslag om en "panteforenklingsmodell" med pant på engangsemballasjetyper for øl, brus og mineralvann, samt en permanent pant uavhengig av returandelen. Regjeringen i Tyskland har jobbet for en slik modell, og fikk nå offentlig støtte.

Tankimperiet Frontline har hoppet opp hele 6,05 prosent, etter positive signaler fra shippingmarkedet. Frontline ventes å legge frem et driftsresultat på 242 millioner dollar i første kvartal 2004, mot 170 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Gassrederiet Golar, som i likhet med Frontline eies av shippingsmagnat John Fredriksen, har steget med 5,35 prosent.

Telenor er opp 3,31 prosent. Det ble onsdag morgen kjent at telegiganten har plassert 71.666 aksjer i forbindelse med et opsjonsprogram for ansatte. Dermed har aksjekapitalen steget med 429.996 kroner. Den siste uken har Telenor steget med 7,34 prosent.

Også Norsk Skog stiger kraftig, med fem prosent, på ikke-børsspesifikk informasjon. DnB NOR, Tandberg og Schibsted stiger alle.

Fast er opp 7,80 prosent. Onsdag formiddag ble det kjent at The Fussell Foundation ved Thomas Fussel har solgt seg ned i selskapet. Fussell opplyser til TDN finans at stiftelsen ikke er en innsider i Fast eller at salget kommer ham personlig til gode. Salget skal være helt udramatisk.

Norsk Hydro og Statoil er blant de får store som står i rødt. Lavere oljepris er hovedårsaken til nedgangen. Hydro er ned 0,79 prosent, mens Statoil er ned 2,93 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 187,25 poeng, en oppgang på 0,82 prosent. Det er 34 selskaper som går ned, mens 64 stiger. Omestningen av aksjer og grunnfondsbevis havnet på tre milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.