*Nettavisen* Økonomi.

Børsfrist brutt av Røkke

Foto: Scanpix

Investorene i Aker Kværner-emisjonen fikk ikke fersk kunnskap om den pressede situasjonen til Kværners morselskap. Dette fordi Kjell Inge Røkke ikke la frem fjorårsresultatet til sitt heleide selskap Aker RGI Holding innen børsfristen.

Styreformann Røkke har fortalt Oslo Børs at regnskapet for Aker RGI Holding ikke kunne leveres innen fristen klokken 10.00 i går grunnet en glipp, skriver Aftenposten.

Investorene i emisjonen på to milliarder kroner i datterselskapet Aker Kværner fikk dermed ikke kjennskap til regnskapet før kapitalutvidelsen ble sluttført i går.

En direkte konsekvens av glippen er, ifølge Aftenposten, at Røkke har unngått mulig negativ oppmerksomhet om den vanskelige økonomien til sitt viktigste eierselskap akkurat i sluttspurten for den helt avgjørende emisjonen i Aker Kværner.

Allerede etter første halvår ifjor var nettounderskuddet for Aker RGI Holding-konsernet på over 400 millioner kroner.

- Jeg forutsetter at den informasjonen som er relevant for investorene er ute. Jeg har ingen grunn til å tro noe annet, svarer Aker Kværners konsnernsjef Inge Hansen på Aftenpostens spørsmål om betydningen av Aker RGIs manglende regnskapsinnlevering.

Aker Kværner kunne allerede i går formiddag bekrefte at emisjonen ble fulltegnet, i nedre del av kursintervallet på 130 til 155 kroner pr. aksje.

Dermed er det klart for børsnotering fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag