Akastor, der Kjell Inge Røkkes sønn Kristian er styreleder og tidligere toppsjef, stiger 3,5 prosent på børsen etter å ha lagt frem solide tall for første kvartal.

Akastor er et investeringsselskap innenfor oljeservicesektoren. Investeringsselskapet har en portefølje av selskaper og skal drive med aktivt eierskap i selskapene de investerer i.

Og tallene for årets tre første måneder er bra. Totale inntekter i første kvartal var på 1070 millioner kroner, som er opp 21 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger - EBITDA - var på 92 millioner, som var en bedring fra 63 millioner i første kvartal 2018. Markedsverdien av Akastor er på nærmere 3,7 milliarder kroner, etter en børsoppgang på 4 prosent til xx,x kroner.

Aker dominerer

Aker eier 70 prosent av aksjene i Aker Kværner Holding AS, som igjen eier 40,3 prosent av aksjene i Akastor. Det betyr at Aker en har kapitalinteresse tilsvarende 28,2 prosent i investeringsselskapet.

I tillegg eier Aker direkte 8,5 prosent av aksjene i Akastor. Aker er representert i styret ved Kristian Røkke (styreformann) og Aker-sjef Øyvind Eriksen.

Oslo Børs åpner ellers noe ned, ledet an av nedgang for børstungvektere som Equinor og Norsk Hydro.