*Nettavisen* Økonomi.

Børsjubel for ny konsernsjef i XXL - aksjen opp 13,5 prosent

Konsernsjef Pål Wibe går fra Europris til XXL.

Konsernsjef Pål Wibe går fra Europris til XXL. Det verdsetter aksjemarkedet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Aksjemarkedet jubler for at Europris-sjef Pål Wibe blir den nye konsernsjefen XXL. Europris-aksjen faller som følge av avgangen.

07.01.20 09:25

Pål Wibe har vært konsernsjef i Europris siden 2014. Han tar over for Tolle Grøterud, som har vært konstituert konsernsjef siden desember 2018.

Denne nyheten verdsetter aksjemarkedet tirsdag morgen, og XXL-aksjen er opp 11 prosent kl. 09.05. 20 minutter senere er oppgangen på hele 13,5 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre. RETT OPP: XXL-aksjen er kraftig opp tirsdag morgen på nyheten om at Pål Wibe blir ny konsernsjef i selskapet.

RETT OPP: XXL-aksjen er kraftig opp tirsdag morgen på nyheten om at Pål Wibe blir ny konsernsjef i selskapet.

Den kraftige oppgangen kommer etter at XXL-aksjen de to seneste dagene har falt kraftig, etter at selskapet torsdag i forrige uke meldte om salgssvikt. Blant annet var julehandelen dårligere enn ventet.

- Vi er svært glade for at Pål har bestemt seg for å ta rollen som konsernsjef i XXL. Pål har en solid bakgrunn og renommé i detaljhandel, og han er sterk analytisk og en inspirerende leder.

Les også: Elendigheten fortsetter for XXL: –⁠ Merkelig at de skylder på dette

Negativ utvikling

- Vi tror at han er den rette lederen for å snu den nylige negative utviklingen i XXL, sier styreformann Hugo Maurstad i XXL i en børsmelding tirsdag morgen.

XXL har det seneste året slitt med alt fra elendige Black Friday-tall, mislykket tilbudsstrategi til prisjuks. Aksjen er ned nesten 90 prosent fra toppnoteringene i 2016, og spesielt har det vært et bratt børsfall fra 2018 og frem til i går.

Les også: Her går det galt for XXL

Før Wibe ble sjef for Europris, var han blant annet leder for Nille i syv år og og toppsjef i to år i for Travel Retail Norway AS. Europris-aksjen er ned 2,5 prosent på nyheten om Wibes avgang.

Tolle Grøterud, som har fungert som midlertidig konsernsjef siden desember 2018, vil fortsette som strategidirektør og leder for investorrelasjoner i XXL.

Styremedlem og XXL-gründer Øivind Tidemandsen blir heretter en rådgiver for ledelsen når det er behov for det og være et ordinært styremedlem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.