Pål Wibe har vært konsernsjef i Europris siden 2014. Han tar over for Tolle Grøterud, som har vært konstituert konsernsjef siden desember 2018.

Denne nyheten verdsetter aksjemarkedet tirsdag morgen, og XXL-aksjen er opp 11 prosent kl. 09.05. 20 minutter senere er oppgangen på hele 13,5 prosent.

Den kraftige oppgangen kommer etter at XXL-aksjen de to seneste dagene har falt kraftig, etter at selskapet torsdag i forrige uke meldte om salgssvikt. Blant annet var julehandelen dårligere enn ventet.

- Vi er svært glade for at Pål har bestemt seg for å ta rollen som konsernsjef i XXL. Pål har en solid bakgrunn og renommé i detaljhandel, og han er sterk analytisk og en inspirerende leder.

Les også: Elendigheten fortsetter for XXL: –⁠ Merkelig at de skylder på dette

Negativ utvikling

- Vi tror at han er den rette lederen for å snu den nylige negative utviklingen i XXL, sier styreformann Hugo Maurstad i XXL i en børsmelding tirsdag morgen.

XXL har det seneste året slitt med alt fra elendige Black Friday-tall, mislykket tilbudsstrategi til prisjuks. Aksjen er ned nesten 90 prosent fra toppnoteringene i 2016, og spesielt har det vært et bratt børsfall fra 2018 og frem til i går.

Les også: Her går det galt for XXL

Før Wibe ble sjef for Europris, var han blant annet leder for Nille i syv år og og toppsjef i to år i for Travel Retail Norway AS. Europris-aksjen er ned 2,5 prosent på nyheten om Wibes avgang.

Tolle Grøterud, som har fungert som midlertidig konsernsjef siden desember 2018, vil fortsette som strategidirektør og leder for investorrelasjoner i XXL.

Styremedlem og XXL-gründer Øivind Tidemandsen blir heretter en rådgiver for ledelsen når det er behov for det og være et ordinært styremedlem.