*Nettavisen* Økonomi.

Børskuler dominerte handelen

Foto: Scanpix

Hovedindeksen endte opp 0,35 prosent til 233,34 poeng denne onsdagen, til tross for at oljelokomotivene Statoil og Hydro trakk mot rødt.

De to faller på lavere oljepris og Statoils guiding på Snøhvit-overskridelsen.

Dagens vinnere er seismikkselskapet PGS, Canargo og alltid turbulente Opticom. PGS skyter oppover på gårsdagens gode resultatfremleggelse, og interesse rundt salget av datterselskapet Pertra. Aksjen endte opp 9,73 prosent til 372 kroner, ny årsrekord for Rennemoe og co.

Også Canargo har en kanondag på Oslo Børs. Det lille oljeselskapet stiger 15,3 prosent og har blitt omsatt heftig i dag.

Høyest på dagens vinnerliste troner likevel Opticom, som stiger på meldingen om at selskapet utsteder tegningsretter til ledelsen. Som vanlig er det rykter som kjører aksjen, ettersom Fussel og Keith tegnet seg for flere aksjer spekuleres det i om Opticom har noe nytt på gang.

Også Tomra gjør det bra i dag, og stiger 3,34 prosent til 34 kroner på rykter om en positiv avklaring av pantelovgivningen i Tyskland.

Telenor endte dagen noe opp etter sin store lansering av nytt mobilnett. Aksjen steg 0,93 prosent til 54,50 kroner etter å ha ligget stabilt mesteparten av dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.