*Nettavisen* Økonomi.

Børsoppdrift med Boeing-hjelp

Bedre resultater enn ventet fra Boeing bidro til å heve Dow Jones onsdag, men ellers var det lite igjen av tirsdagens opptur.

Etterdønningene etter storhandelen som fulgte Sentralbankens forsikringer om at den historisk lave renta på 1 prosent vil holdes ”i overskuelig fremtid” tirsdag, var små.

Handelen foregikk nærmest uten impulser fra markedet. Unntaket var Boeing som leverte bedre resultater enn ventet (32 cents per aksje) og bidro til et løft for Dow Jones. Men svake tall fra Johnson & Johnson, A & T og Microsoft dempet økningen, melder Reuters.

Volumet var likevel høyt, med 1,5 milliarder aksjer som skiftet hender på New York-børsen og nærmere 2 milliarder på Nasdaq.

Torsdag bringer to økonomiske rapporter før børsåpning: Tredjekvartalstallene for USAs brutto nasjonalprodukt (BNP), som er forventet å ligge på seks prosent, opp fra 3,3 prosent i andre kvartal, og de ukentlige tallene for arbeidsmarkedet.

Selv om BNP skulle vise seg å være sterkt, til og med bedre enn forventningen på 6 prosent, vil vi ikke nødvendigvis se en stor reaksjon fra markedet. Vi er i en periode der økonomien fortsatt skal stimulere oppgang i aksjekursene, sier Timothy Ghriskey til CNN Money.

Nøkkeltall onsdag:
Dow Jones: 9774,53 poeng – opp 0,3 prosent (26,22 poeng)

Nasdaq: 1936,56 poeng – opp 0,2 prosent (4,30 poeng)

S&P 500: 1048,11 poeng – opp 0,1 prosent (1,32 poeng)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.