NEW YORK (Nettavisen): Ifølge CNBC er Dow Jones opp hele 400 poeng kort tid etter åpning, opp totalt 1,5 prosent. S&P har også positiv utvikling og er opp 1,1 prosent, mens Nasdaq Composite er opp 1,3 prosent.

Bankaksjer som J.P. Morgan Chase og Citigroup er begge opp mer enn 2%.

Oppgangen kobles til at Kina sender representanter til Washington for å diskutere en handelsavtale med USA i neste måned.

Oslo Børs også opp

Oslo Børs endte også med oppgang torsdag, opp over to prosent ved stengetid. Equinor var mest omsatte aksje, og hadde en oppgang på 7,5 prosent på nyheten om at selskapet har undertegnet intensjonsavtaler med sju europeiske selskaper for å samarbeide om lagring av CO2 på norsk sokkel.

USA og Kina enige om møte

USA og Kina ble natt til torsdag enige om at et møte skal finne sted i USA i begynnelsen av oktober. Det melder det kinesiske næringslivsdepartementet torsdag.

Les også: Tror ikke på flere renteøkninger

Pålitelige kilder sier til CNBC at denne forhandlingsrunden kan føre til et gjennombrudd i handelskrigen mellom USA og Kina.

Samtalene var ventet å finne sted denne måneden, i kjølvannet av nye tolløkningen fra begge sider i handelskonflikten.

Trump-administrasjonens siste runde med tolløkninger på kinesiske varer trådte i kraft søndag 1. september. Da ble det lagt på 15 prosent toll på varer for 112 milliarder dollar som importeres fra Kina, blant annet klær, sko og sportsartikler.

Samme dag økte Kina som et mottrekk tollen på amerikanske varer for 75 milliarder dollar. Det gjelder blant annet biler og bildeler.

SSB spår internasjonal nedtur

Torsdag advarer Statistisk sentralbyrå (SSB) også om at verdensøkonomien trolig er på vei inn i en lavkonjunktur .

SSB peker på flere forhold som presser verdensøkonomien nedover. Handelskrigen mellom USA og Kina er trappet opp, usikkerheten om brexit har økt, og veksten er svak i flere store industriland.

Dette gjør at rentetoppen trolig er nådd for denne gang, ifølge SSB.

De siste tre årene har pilene pekt oppover i norsk økonomi, og veksten fortsetter i 2019. Men nå venter SSB et taktskifte.

Les: SSB tror rentetoppen er nådd

(Nettavisen/NTB)