Gå til sidens hovedinnhold

Børsras etter skuffende USA-tall

Børsene i Europa falt markert etter at amerikanske myndigheter publiserte skuffende svake tall for arbeidsmarkedet fredag ettermiddag.

Oslo Børs fikk i likhet med de andre børsene i Europa en knekk etter at tallene ble publisert klokka 14.30 norsk tid.

Ekspertene er først og fremst skuffet over at det kom til bare 21.000 nye lønnsmottakere på arbeidsgivernes lønningslister i februar. Ekspertene hadde på forhånd anslått en økning i antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren på 130.000.

Nyheten førte til at hovedindeksen ved Oslo Børs falt cirka ett poeng til 205,8 i minuttene etter klokka 14.30.

Ferske tall publisert på samme tidspunkt viser at arbeidsledighetsraten var 5,6 prosent i USA i februar. Det er på nivå med det analytikerne på forhånd hadde anslått.

Arbeidsmarkedstallene regnes som en svært viktig indikator for farten på amerikansk økonomi. Når tallene kommer inn et godt stykke under forhåndstipsene, indikerer det at den økonomiske veksten kan være mindre robust enn tidligere antatt.

Tallene gir samtidig sentralbanken et argument for å fortsette dagens regime med rekordlave renter enda en god stund for å holde farten i økonomien oppe. Lave renter er normalt positivt for både veksttakten og børsutviklingen.

Børsutviklingen kan du holde et øye med via TV 2 Nettavisens børssystem.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot