Børsras for Gustav Magnar Witzøes Salmar  - 2,9 milliarder borte på minutter

STOREIER. Gustav M. Witzøe (26) eier omtrent halvparten av oppdrettselskapet Salmar, som er verdt 43 milliarder kroner på børsen. Det gjør han til verdens rikeste under 30.

STOREIER. Gustav M. Witzøe (26) eier omtrent halvparten av oppdrettselskapet Salmar, som er verdt 43 milliarder kroner på børsen. Det gjør han til verdens rikeste under 30. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Laksegiganten raser på børsen etter å ha meldt om sykdom og svakere tall enn ventet.

22.05.19 11:02

Laksegiganten Salmar, som er har den 26-årige trønderen Gustav Magnar Witzøe som hovedeier, leverer kraftig økning både i salg og lønnsomhet. Analytikerne er likevel ikke fornøyd, og aksjen faller fem prosent.

Det betyr at børsverdien til lakskjempen er ned 2,9 milliarder kroner i løpet av få minutter onsdag morgen.

Verdien av aksjene til til Witzøe, som er verdens rikeste under 30 år ifølge Forbes, er dermed ned rundt 1,4 milliarder kroner. Witzøe eier indirekte litt under halvparten av aksjene i Salmar gjennom familieselskapet Kverva.

Lavere enn ventet

Salmar økte omsetningen med 17 prosent til 3,0 milliarder kroner, mens driftsresultatet økte 14 prosent til 806 millioner kroner.

Høyere laksepriser og økt volum, altså flere solgte laks, bidrar til oppgangen.

Ifølge TDN Direkt var det imidlertid ventet et enda bedre driftsresultat. En sammenstilling av forventningene til analytikerne som følger Salmar viste at de ventet et driftsresultat på 871 millioner kroner i kvartalet.

Sykdom

Kvartalet er imidlertid ikke uten problemer og selskaper skriver at etter flere kvartaler på rad med god utvikling, leverte Segment Midt-Norge, som inkluderer Salmar-øya Frøya, et resultat i første kvartal 2019 som «er preget av høyere produksjonskostnader sammenlignet med foregående kvartaler».

Selskapet skriver at sykdomsutbrudd ved enkelte anlegg har gitt tvungen utslakting og dertil høyere produksjonskostnader.

KRAFTIG FALL: Salmar raser på børsen onsdag. Foto: Infront

«I andre kvartal 2019 forventer SalMar et høyere volum og noe lavere kostnader sammenlignet med første kvartal», skriver selskapet.

- Vi fortsetter å levere gode finansielle resultater. I perioden økte vi også vår eierandel i det islandske oppdrettsselskapet Arnarlax. Som en industriell eier vil SalMar bidra til en bærekraftig utvikling av oppdrett på Island, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i SalMar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.