Gå til sidens hovedinnhold

Børsras for Gustav Magnar Witzøes Salmar  - 2,9 milliarder borte på minutter

Laksegiganten raser på børsen etter å ha meldt om sykdom og svakere tall enn ventet.

Laksegiganten Salmar, som er har den 26-årige trønderen Gustav Magnar Witzøe som hovedeier, leverer kraftig økning både i salg og lønnsomhet. Analytikerne er likevel ikke fornøyd, og aksjen faller fem prosent.

Det betyr at børsverdien til lakskjempen er ned 2,9 milliarder kroner i løpet av få minutter onsdag morgen.

Verdien av aksjene til til Witzøe, som er verdens rikeste under 30 år ifølge Forbes, er dermed ned rundt 1,4 milliarder kroner. Witzøe eier indirekte litt under halvparten av aksjene i Salmar gjennom familieselskapet Kverva.

Les også

Gustav M. Witzøe: Homofil er noe man er, ikke noe man velger

Lavere enn ventet

Salmar økte omsetningen med 17 prosent til 3,0 milliarder kroner, mens driftsresultatet økte 14 prosent til 806 millioner kroner.

Høyere laksepriser og økt volum, altså flere solgte laks, bidrar til oppgangen.

Ifølge TDN Direkt var det imidlertid ventet et enda bedre driftsresultat. En sammenstilling av forventningene til analytikerne som følger Salmar viste at de ventet et driftsresultat på 871 millioner kroner i kvartalet.

Sykdom

Kvartalet er imidlertid ikke uten problemer og selskaper skriver at etter flere kvartaler på rad med god utvikling, leverte Segment Midt-Norge, som inkluderer Salmar-øya Frøya, et resultat i første kvartal 2019 som «er preget av høyere produksjonskostnader sammenlignet med foregående kvartaler».

Selskapet skriver at sykdomsutbrudd ved enkelte anlegg har gitt tvungen utslakting og dertil høyere produksjonskostnader.

«I andre kvartal 2019 forventer SalMar et høyere volum og noe lavere kostnader sammenlignet med første kvartal», skriver selskapet.

- Vi fortsetter å levere gode finansielle resultater. I perioden økte vi også vår eierandel i det islandske oppdrettsselskapet Arnarlax. Som en industriell eier vil SalMar bidra til en bærekraftig utvikling av oppdrett på Island, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i SalMar.

Les også

Gustav Magnar Witzøes sjømateventyr: Tjente 1,4 millioner i timen

Kommentarer til denne saken