Facebooks formelle eierselskap er Meta Platforms Inc. Og Meta melder onsdag kveld norsk tid om totale inntekter i tredje kvartal på 27,71 milliarder dollar og en fortjeneste per aksje på 1,64 dollar. Facebooks inntekter er likevel 4 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor, men valutaeffekter forklarer nedgangen.

Nettoresultatet på 4,4 milliarder dollar er imidlertid en nedgang på hele 52 prosent fra tredje kvartal i 2021.

Les også: Meta selger Giphy etter å ha tapt ankesak

2 milliarder brukere

Facebooks daglige aktive brukere i september var 1,98 milliarder, en økning det seneste året på 3 prosent. Antallet månedlige brukere i perioden har økt med 2 prosent til 2,96 milliarder.

Analytikerne ventet i snitt at Meta i foregående kvartal skulle ha 27,38 milliarder dollar og tjene 1,89 dollar per aksje. For hele året er det ventet en inntjening på 9,77 dollar for hver aksje i selskapet.

Facebook venter at inntektene i fjerde kvartal vil ligge i området 30-32 milliarder dollar. Selskapet vil nå passe på kostnadene fremover, men besparelser tar tid. Kostnadene har det seneste året økt med hele 19 prosent.

Ned 60 prosent

Både Alphabet (Google) og Microsoft hadde en grusom dag på børsen etter at de tirsdag la frem kvartalstall, med en nedgang onsdag på 8-9 prosent. Børsverdier for langt over 2500 milliarder kroner ble borte hos de to gigantene. Retter at børsen stengte og Facebook-tallene ble kjent ved 22.10-tiden, var aksjen ned 6,5 prosent i etterhandelen.

Meta-aksjen har hatt et forferdelig år, med et fall på hele 60 prosent (se grafen under). Vi må fire år tilbake for å finne liknende kursen. Meta-aksjen fikk i likhet med de andre IT-kjempene en tøff børsdag før tallene ble kjent, nedgangen var nærmere 6 prosent.

En av taperne er Oljefondet, som ved årsskiftet eide aksjer i selskapet for 83 milliarder kroner., 1 prosent av Meta. Gründeren Mark Zuckerberg eide i februar 12,8 prosent av selskapet han etablerte i 2004.

Markedsverdien av Meta onsdag før tallene ble lagt frem var drøyt 345 milliarder dollar, 3536 milliarder kroner. Til sammenlikning er Equinor, det desidert mest verdifulle norske selskapet, 1154 milliarder kroner.