*Nettavisen* Økonomi.

Børssmell etter resultatras

På Oslo Børs flommer kvartalsresultatene. Norsk Hydro faller tross rekordtall, med Aker Kværner hakk i hæl.

26.04.05 18:43

Det er en rekke selskaper som har leverte eller leverer resultater for første kvartal tirsdag. Norsk Hydro, Aker Kværner og Siem Offshore er blant dem som allerede har lagt frem sine tall, mens Komplett og Kverneland venter til etter børsslutt.

Oljegiganten Norsk Hydro kunne vise til pene tall for første kvartal i år.

Resultatet før skatt endte på 11.057 millioner kroner i første kvartal, mot 8.893 millioner samme kvartal i fjor. Også driftsresultatet og driftsinntektene steg pent, og tallene var klart høyere enn det markedet hadde ventet.

Likevel raser Hydro, med hele 1,04 prosent, etter å ha beveget seg på den positive siden tidligere på dagen.

Også Siem Offshore la frem resultat tirsdag. Selskapet ender i motsetning til Hydro opp, med 3,66 prosent. Selskapet kunne også vise til gode tall, med et resultat før skatt på 5,5 millioner dollar, mot 14,7 millioner dollar i minus i samme periode i fjor.

Yara, Norske Skog og PGS ligger i likhet med Siem i blått.

Aker Kværner er også blant selskapene som faller, med 1,71 prosent. Dette skjer til tross for at det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet fikk et bedre resultat i første kvartal i år enn i fjor. Også driftsinntektene steg, men likevel var tallene ikke stort bedre enn markedets forventninger.

Altinex har hatt en varierende dag på børsen, men ender ned 2,63 prosent. Det ble tidligere tirsdag kjent at bjellesauene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad har spadd ut aksjer i offshoreteknologiselskapet. I tillegg kom nyheten om at Altinex kjøper andeler i den såkalte «Flyndre»-lisensen.

Statoil, Telenor og Frontline faller like bak, med John Fredriksens tankrederi i spissen. Frontline er ned 3,03 prosent, mens Statoil og Telenor slanker seg henholdsvis 1,33 og 2,18 prosent.

Hovedindeksen endte ned 1,34 prosent, til 252,89 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.