Rodrigues, som tilhører partiet til president Jair Bolsonaro, var folkevalgt i Senatet. Han trekker seg fra alle verv etter politirazziaen onsdag. Politiet mistenkte ham for å ha underslått koronakrisemidler.

Da de gikk til aksjon mot hjemmet hans, fant politiet mer enn 100.000 reals i kontanter. Det tilsvarer rundt 170.000 kroner. 30.000 realer var gjemt i undertøyet politikeren hadde på seg da politiet gikk til aksjon.

Les også: Nest hardest rammet i verden: Presidenten la ned munnbind-veto

– Hjemmet mitt ble invadert på grunn av jobben jeg har gjort som folkevalgt med å få ressurser til delstaten min for å bekjempe covid-19. Jeg tror på rettferdighet og vil vise at jeg ikke har gjort noe galt, sier Rodrigues i en uttalelse.

Brasiliansk politi etterforsker anklager om at så mye som 20 millioner realer kan ha blitt underslått i løpet av koronakrisen.

Den brasilianske reporteren så aldri dette komme:

President Bolsonaro, som gikk til valg på en streng politikk mot kriminalitet og korrupsjon, har varslet at han vil slå hardt ned på alle i hans administrasjon som er korrupte.

Les også: Nekter å ta koronatrusselen på alvor: - Dette er en fantasi!

– Det har ikke noe å si hvem personen er. Hvis en av regjeringens tjenestemenn har gjort noe galt, har det ingenting å gjøre med meg. Eller for å si det slik: Det har å gjøre med meg når jeg sender politiet etter dem, sier Bolsonaro, og understreker at Rodrigues kun er medlem av samme parti, ikke en del av regjeringen.

(©NTB)