Gå til sidens hovedinnhold

Bratt børsfall i USA

Aksjene stupte på Wall Street etter at Kina kunngjorde nye tollsatser på amerikanske varer som svar på USAs økte straffetoll.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt med 3,3 prosent mandag, mens industriindeksen Dow Jones og den bredt sammensatte S&P 500-indeksen begge endte 2,4 prosent ned.

De amerikanske børsene åpnet kort tid etter at kineserne opplyste at tollsatsene fra 1. juni økes på varer fra USA til en verdi av rundt 522 milliarder kroner. Mottiltaket kom etter at USA før helgen presenterte planer som vil innebære toll på nesten all kinesisk import.

Les også

Handelskrigen: Her er Kinas hevn mot Trump

Samtidig sier redaktøren i den kinesiske avisa Global Times, som eies av regjeringspartiet, at Beijing vurderer ytterligere tiltak. Blant alternativene som skal være på bordet, er salg av store mengder amerikanske statsobligasjoner, stans i kjøp av amerikanske landbruksprodukter og kutt i ordrer for Boeing-fly.

Børsfallet kan tyde på økt bekymring blant investorer for at handelssamtalene mellom USA og Kina kan bryte fullstendig sammen. Amerikanske aksjer hadde en opptur fredag etter at samtalene ble avsluttet med et løfte fra begge parter om å fortsette å snakke sammen, på tross av at de mislyktes med å spikre en avtale.

Kommentarer til denne saken