*Nettavisen* Økonomi.

Bratt nedtur på Oslo Børs

Gode tall fra Telenor og DnB NOR klarte ikke å forhindre et fall på Oslo Børs torsdag.

27.10.05 17:35

En rekke kvartalstall gjorde torsdag til en travel dag for dem som følger Oslo Børs, men det var egentlig andre forhold som satte retningen for hovedindeksen, som til slutt endte ned 1,2 prosent til 294,82 poeng.

For etter at USA-børsene snudde ned onsdag kveld, og resten av verden også viser klart negative børstall torsdag, ble det tungt for Oslo Børs. Dessuten falt oljeprisen onsdag kveld, noe som ikke gjorde åpningen her hjemme enklere, og en del selskaper her hjemme skuffet med sine kvartalstall.

Det kom imidlertid positive signaler fra børstungvekterne Telenor og DnB NOR før børs i dag. Begge leverte sterke kvartalsrapporter. Telenor klarte å gå mot strømmen, og endte opp 0,4 prosent til 59 kroner.

- Veldig, veldig bra. Telenor overrasket veldig positivt på de viktigste områdene, sa analytiker Espen Torgersen til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

DnB NOR falt 0,4 prosent til 65,75 kroner, i det minste et mindre fall enn markedet generelt.

Børstaper ble biotech-selskapet Medi-Cult som falt hele 12 prosent etter å ha kommet med kvartalsrapport. De tre neste plassene på taperlisten fylles av Blom, Aker Yards og Kitron, som alle kom med tall i dag.

Oljefallet i går kveld, førte også til at det ble vanskelig for denne sektoren, og både Statoil og Hydro falt tilbake, med henholdsvis 0,7 og 1,3 prosent. Flere andre oljerelaterte aksjer, som Aker Kværner, Subsea 7, Smedvig, PGS og PA Resources var også høyt på taperlisten i dag.

Blant børsvinnerne var Hexagon Composites, som steg 7 prosent etter kvartalstall. Ementor steg også med 3 prosent, etter at analysefirmaet Orion Analyse anbefaler denne hardt prøvede IT-aksjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.