*Nettavisen* Økonomi.

Bred børsoppgang

Foto: (Reuters/Scanpix)

Oslo Børs steg på bred front onsdag. Bush-ledelsen i USA ble godt mottatt i aksjemarkedet.

03.11.04 16:43

Oslo Børs steg i likhet med amerikanske og europeiske børser onsdag. Det som ser ut til å bli en seier for president George W. Bush ble godt mottatt i aksjemarkedene. Han er generelt ansett for å være en mer næringslivsvennlig president enn John Kerry ville vært.

På Oslo Børs steg både oljeaksjer og andre på ganske bred front.

Statoil ble mest omsatt, og endte opp 1,4 prosent til 93,50 kroner.

Børsvinner, og det med klar margin, ble imidlertid sportskjeden Gresvig, som steg 26 prosent til 40,40 kroner, etter at milliardæren Olav Nils Sunde, kjøpte seg opp til 28 prosent i Gresvig, til kurs 40 kroner. Sunde eier også, blant annet kleskjeden Voice.

Markedet håper tydeligvis på at det kommer et bud på Gresvig, selv om Sundes økonomidirektør overfor TV 2 Nettavisen beskriver kjøpet som en finansiell investering.

Software Innovation steg 14 prosent til 18,90 kroner, etter å ha meldt om en mulig storkontrakt i Danmark. Et annet IT-selskap, Fast Search & Transfer, steg 5 prosent til 12,70 kroner etter å ha kommet med kvartalstall etter børs tirsdag.

John Fredriksens Frontline steg 3,8 prosent til 324,50 kroner, etter å ha meldt om en lang kontrakt for to enkeltskrogs tankskip.

Til slutt endte Oslo Børs hovedindeks opp 0,9 prosent til 218,2 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.