*Nettavisen* Økonomi.

Bred nedgang på rød børs

Norsk Hydro gikk kraftig ned på Oslo Børs mandag, etter resultatfremleggelsen tidligere samme dag. Dagen endte rødt, og mange selskaper begynte uken med en nedtur.

20.10.03 16:40

I tredje kvartal i år oppnådde Norsk Hydro et driftsresultat på drøyt 5,7 milliarder kroner. Selv om oljevirksomheten går som den skal, er resultatet over 200 millioner kroner dårligere enn det analytikerne på forhånd hadde ventet.

Mandag endte Hydro-kursen ned 1,27 prosent, etter halvannen uke med oppgang.

Pan Fish på topp

Pan Fish toppet taperlisten, med en nedgang på 16,67 prosent. Det ble mandag formiddag kjent at lakseprisene går ned, etter noen ukers opptur.

Eltek endte også høyt på taperlisten mandag, og slanket seg 5,12 prosent. Eltek-kursen snudde dermed etter oppgang den siste tiden, og en svært positiv resultatfremleggelse forrige uke.

Ned for de fleste

Fusjonskameratene DnB og Gjensidige NOR gikk ned, med henholdsvis 1,08 og 0,95 prosent. Frontline hadde en dårlig dag, med 1,97 prosent nedgang, etter meldingen om svake rater og et rolig tankmarked.

Cruiseselskapet RCCL sank 1,33 prosent, til tross for at analytikerne har oppjustert sine estimater for tredje kvartal og for hele 2003.

Også Norske Skog og Storebrand gikk ned.

Snudde til oppgang

Aker Kværner snudde nedturen tidlig mandag morgen til opptur på ettermiddagen. Selskapet endte opp 0,70 prosent.

Telenor og Ementor gikk begge opp, med henholdsvis 0,55 og 5,12 prosent. Ementor steg til tross for at det ventes at de legger frem et resultat for tredje kvartal som er svakere enn for samme periode i fjor, og det svakeste omsetningsmessig hittil i år.

Det var 59 selskaper som gikk ned, mens 28 gikk opp. Hovedindeksen endte på 155,12 poeng, ned 0,82 siden fredag. Det ble handlet for 1,342 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.