Britisk ledighet på vei ned

Arbeidsledigheten i Storbritannia synker til 1,43 millioner. Antall arbeidsløse sank med 33.000 fra november i fjor til februar i år, og ligger nå på sitt laveste nivå siden 1984.

Samtidig som sysselsettingen styrkes, går lønnsnivået opp, melder BBC. Gjennomsnittlige britiske årslønner økte i perioden november-februar med 4,9 prosent, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider fredag.

Økonomer tror stigende lønner og et stadig strammere arbeidsmarked kan få den britiske sentralbanken Bank of England til å øke renten i mai.

- Det er alltid en viss fare for inflasjon, men jeg ser ingen grunn til panikk, sier Peter Dickson i tyskeide Commerzbank.

Det britiske arbeidsmarkedet begynner ifølge BBC å bli så stramt at selv såkalt økonomisk inaktive briter nå begynner å jobbe. Det betyr at ledige som hadde gitt opp å finne arbeid, blir hentet inn av arbeidsgivere på leting etter folk.

Ledigheten er fortsatt størst i de gamle industri- og gruvestrøkene i det nordøstlige England, der 5,8 prosent av arbeidsstyrken er uten vanlig sysselsetting. Ledigheten er lavest sørvest i Storbritannia, med 3,1 prosent registrerte arbeidsledige.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag