I flere uker har det versert historier i svenske medier om mistenkt hvitvasking av 135 milliarder euro gjennom kontoer i Swedbank. De første avsløringene kom i februar da det var snakk om 40 milliarder svenske kroner.

Browder sier han har sporet 41 millioner dollar i den mistenkelige pengeflyten som skal ha gått gjennom Swedbanks latviske datterselskap.

Les også: Nordea- og DNB-aksjene faller etter anklager om hvitvasking

– Jeg ville blitt forskrekket om latviske myndigheter hadde funnet på å henlegge denne anmeldelsen, sier Browder ifølge den svenske avisen Dagens Industri.

I Sverige har Ekobrottsmyndigheten (EBM) besluttet å ikke innlede etterforskning av hvitvasking i Swedbank tross Browders anmeldelse. Årsaken var at de fleste av hendelsene med påstått tilknytning til Sverige ligger mer enn ti år tilbake og derfor er foreldet.

Les også: - Jeg blir provosert av folk som ikke gidder å jobbe

På den annen side har EBM innledet etterforskning av mulig bedrageri og mulige brudd på reglene om innsideinformasjon i banken, og blant annet gjennomført razzia ved Swedbanks hovedkontor i Sundbyberg utenfor Stockholm.

Også i Estland har myndighetene besluttet å se nærmere på Swedbank. Blant annet har de ransaket bankens lokaler i landet.

Les også: Styrelederen i Swedbank trekker seg