*Nettavisen* Økonomi.

Brundtland fikk 3,3 mill i bonus

Gro Harlem Brundtlands eldste sønn Knut Brundtland avsluttet topplederjobben i ABG Sundal Collier med 6,83 millioner i utbetaling. Foto: Paul Weaver (Side2)

Knut Brundtland dro inn 3,3 millioner i bonus i fjor som toppsjef i meglerhuset ABG Sundal Collier.

Brundtland ledet ABG Sundal Collier fra 2010 til i fjor høst, da han gikk over i en rolle som arbeidende styreformann. Det må han være i minst seks år fremover, og han får ansvar for strategi og forretningsutvikling.

Gro Harlem Brundtlands eldste sønn må dessuten forplikte seg til å kjøpe minst 10 millioner aksjer i meglerselskapet fremover, men med visse restriksjoner, ifølge Dagens Næringsliv.

6,8 millioner

I 2018 utgjorde fastlønnen 3,5 millioner, som i 2017, de variable ytelsene 3,33 millioner. Det ga til sammen en godtgjørelse på 6,83 millioner.

I 2017 mottok Brundtland en fastlønn på 3,5 millioner kroner, bonuser og andre ytrlser på 4,78 millioner kroner, til sammen 8,28 millioner kroner.

Brundtland og ABG Sundal Collier har havnet i hardt vært, etter at de i en e-post til kundene kalte den nye Hydro-sjefen Hilde Merete Aasheim for «ikke veldig karismatisk».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag