Siden 1994 har den sukkerfrie brus-sorten Tab X-tra fra Coca-Cola vært å finne i norske butikker, men nå er det slutt. Flere ser dermed nå sitt snitt til å tjene penger på brus de har stående.

Mandag formiddag er det åtte annonser på Finn.no, og de fleste skal ha hundre kroner for én flaske Tab X-tra. Men én person ønsker 500 kroner for én flaske. Selgeren vil ikke kommentere salget overfor Nettavisen.

- Det blir ofte engasjement når sterke merkevarer forsvinner , det har vi sett fra tidligere. At noen selger brusen på Finn.no er imidlertid utenfor vår kontroll, sier Inger Marie F. Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, til Nettavisen.

Hun vil ikke kommentere hva hun tenker om prisnivået til brusselgerne på Finn.

Les også: Historisk nedgang for dagligvarebransjen: - Det kan jeg ikke huske

- Skuffet

Det er tomt for Tab X-tra på Coca-Colas lager, men Ingdahl sier at det vil fortsatt finnes noen flasker igjen på enkelte utsalgssteder, fram til også disse blir utsolgt.

- Er det en sjanse for at brusen kommer inn igjen senere, tror du?

- Dette er en beslutning tatt av Coca-Cola sentralt, så sjansen er nok liten for at den kommer tilbake, sier hun.

Ingdahl forteller at de har fått en del henvendelser etter at det ble kjent at brusen går ut av sortiment.

- De fleste spør om det virkelig stemmer at den blir borte. Selvfølgelig er noen skuffet over at den forsvinner, og det har vi forståelse for, sier hun.

Les også: Reaksjoner på nye flaskestørrelser i butikkene: – Jeg har fått meldinger fra flere som synes dette er sleipt

Overlevde kun i Norge

Da Coca-Cola Company skulle lansere et sukkerfritt alternativ til norske Coca-Cola-drikkere, rørte brusprodusenten sammen en drikk som fikk navnet Tab X-tra.

27 år senere er det kun i Norge brusen har overlevd. I samtlige land den ble lansert, har den med tiden blitt tatt ut av produksjon.

– Tab X-tra var Coca-Cola sin første lettbrus da produktet ble lansert i 1963, og var en populær merkevare gjennom 70- og 80-tallet. Siden den gang har vi lansert andre merkevarer uten sukker som har tatt over denne posisjonen. Som følge av dette og begrenset etterspørsel etter Tab X-tra, har vi besluttet å ta produktet ut av markedet, sa Ingdahl nylig til Romerikes Blad.