Gå til sidens hovedinnhold

Bryggeriforeningen: Streik kan gi tomme butikkhyller

- I løpet av en ukes tid kan det bli merkbart tynnere i butikkhyllene, sier Petter Nome.

Den mulig storstreiken som kan ramme 25.000 arbeidstakere fra LO og YS, kan få store konsekvenser for folk flest. Mandag formiddag forhandles det på overtid for å unngå streik.

Leder i Bryggeriforeningen Petter Nome, frykter at en mulig storstreik kan føre til tomme butikkhyller.

- Det er påske snart og det kan føre til at noen hamstrer for å være på den sikre siden. I løpet av en ukes tid kan det bli merkbart tynnere i butikkhyllene, sier Nome.

Han trekker frem at den potensielle streiken også vil kunne ramme transport og at kjedene har begrenset med lagerbeholdning.

- Jeg oppfordrer folk til å ha is i magen, avslutter han.

Les også

Ivar Tollefsen har verdier for 78 milliarder

Redusert kapasitet for Coca Cola

Også ansatte hos Coca Cola, som har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av den sorte brusen kan bli tatt ut i streik.

– En eventuell streik vil kunne føre til stans i produksjon og redusert kapasitet på utlevering fra lager og teknisk service. Vi vil gjøre det vi kan for å opprettholde servicen overfor våre kunder innenfor rammene streiken tillater, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne hos Coca Cola.

Les også

Kvinnelig jurist slo knock out på korrupte politikere og høyrepopulister i Slovakia

Rammer margarin, kaviar og majones

Men det er ikke bare drikkevarene som står i fare ved en streik.

– Hvis det skulle bli streik så vil fabrikken vår i Fredrikstad bli stengt, og ikke ha noe produksjon. Også lageret vil bli stengt, det innebærer at det ikke kommer noen varer ut. Det gjelder produktene majones, kaviar og margarin, sier informasjonssjef Hege Rognlien hos Mills.

Kan bli rammet, men...

Også dagligvarekjeden Rema 1000 kan bli rammet av en storstreik.

– Dersom partene ikke kommer til enighet, vil de som er organisert i Rema Distribusjon bli tatt ut i streik. Rema Distribusjon vil fortsatt levere varer med redusert kapasitet. Rema 1000 butikkene får varer via mange ulike kanaler og butikkene vil derfor ha godt med varer til tross for en eventuell streik, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Mette Fossum hos Rema 1000.

Også Idun tar den mulig streiken med stoisk ro.

- Vår produksjonsenhet vil i praksis stoppe opp, men det vil ikke merkes av forbrukerne i første runde. Det vil ta tid før det blir tomt for topping og strøssel i iskrembaren og bakeriene vil slite med å produsere brødene sine. Da snakker vi mange mange uker, sier administrerende direktør hos Jone Voll hos Idun Gruppen.

Det er Orkla Foods som står for ketchup og sennep, og ikke Idun.

Orkla, som i tillegg står bak merker som Stabbur-Makrell, Grandiosa, Toro og Nora syltetøy, avventer å uttale seg til en eventuell streik er tatt ut.

– Vi viser til liste over hvilke deler av Orkla som blir berørt, men avventer resultatene fra meklingen før vi gir en ytterligere kommentar, sier kommunikasjonsdirektør Inger Marie F. Ingdahl hos Orkla Norge.

Kommentarer til denne saken