Gå til sidens hovedinnhold

Brynestad mobbet til å selge

Atle Brynestad trekker seg ut av Porsgrunds Porselænsfabrik etter hva han mener er massiv motbør og trakassering fra lokalsamfunnet.

Brynestads porselensengasjement har fått hard medfart, blant annet i en NRK-dokumentar der det ble påstått at flere av produktene designes og produseres i Bangladesh av arbeidere som tjener under minstelønnssatsene. Den norske ambassaden i landet har senere bekreftet at arbeiderne får utbetalt mer enn minstelønn.

Nå orker ikke investoren mer, og selger seg ut av Porsgrunds Porselænsfabrikk (PP), melder NRK.

Ingen godvilje
- Brynestad har gitt mye av seg selv, men de siste to årene har han fått mange negative tilbakemeldinger fra lokalsamfunnet, sier konstituert administrerende direktør Anders Liland til TV 2 Nettavisen.

Også administrerende direktør Nils Pettersen på fabrikken trekker seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Pettersen slutter på grunn av sterk motstand og trakassering i lokalmiljøet og blant egne ansatte.

Det var Pettersens opplevelser som fikk begeret til å renne over hos porselenseier Brynestad.

Beslutningen om å selge ble ifølge kommunikasjonssjef Nina Foss i eierselskapet CG Holding tatt torsdag i forrige uke.

- På onsdag var det fortsatt store planer for PP, sier Foss til TV 2 Nettavisen.

Redde for å miste jobben
Klubbleder Carl Eivind Rølland i Norsk Kjemisk Industriarbeiderforening innrømmer at Brynestad ikke ble så godt mottatt. Men Rølland påpeker at forholdet mellom milliardæren og de ansatte har vært bra det siste halvannet året.

Brynestad håper han får solgt fabrikken, varemerket og porselenssamlingen i løpet av høsten. Det er foreløpig ingen kjøpere på banen, og de ansatte er svært spente på utfallet.

- Det er klart at vi er redde for arbeidsplassene våre, sier Rølland til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken