Gå til sidens hovedinnhold

Bunnpris-gründer Trond Lykke er død

74-åringen hadde uhelbredelig kreft.

Trond Lykke (74) sovnet inn tirsdag formiddag, skriver Adressa (krever abonnement). Han fikk påvist uhelbredelig kreft i fjor.

- Det var han som fant på navnet og gjorde Lykke-butikkene til en kjede, sier Christian Lykke (46), sønnen til Trond Lykke, til avisen.

Les også: Mer konkurranse i dagligvaremarkedet, sa du?

Trond Lykke overtok familieselskapet I.K. Lykke i 1978, og startet den nye kjeden Bunnpris tre år senere. Den vokste til å bli den fjerde største i Norge, etter de tre store konsernene Coop, Rema 1000 og markedsleder Norgesgruppen.

Tildelt Kongens fortjenstmedalje

Siden Trond Lykke ble direktør i 1978 har omsetningen økt betraktelig fra 145 millioner kroner, til en samlet omsetning på over 6,4 milliarder kroner i 2019, ifølge Kapital.

Les også: Nye koronatiltak: Setter maksgrense for kunder i butikken

Lykke ble i 2013 utnevnt til ridder av 1. klasse av den danske Dannebrogordenen. I 2005 ble han tildelt Kongens fortjenestmedalje i gull for sitt samfunnsengasjement. Han var også aktiv politiker i sin tid, som medlem for Høyre i Trondheim bystyre i totalt åtte år.

Vært i bransjen i 190 år

I dag er det sønnen Christian som driver familieselskapet videre, skriver Nidaros. Han overtok ledelsen av Bunnpris i 2005, og er femte generasjons eier av I.K. Lykke som har røtter tilbake til 1830. I dag eier selskapet over 240 butikker, ifølge Kapital.

46-åringen har også sittet i Trondheim bystyre i perioden 2003-2007, og er dansk konsul i Trondheim.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken