*Nettavisen* Økonomi.

Bush sender børsen opp

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Utsiktene til valgseier for president George W. Bush bidrar til oppgang på Oslo Børs onsdag. Gresvig er børsvinner etter melding om storkjøp fra milliardæren Olav Nils Sunde.

03.11.04 11:54

Oslo Børs stiger klart onsdag. Så langt er hovedindeksen opp 0,8 prosent til 218,0 poeng. Bush-ledelsen i presidentvalget i USA bidrar til å sende oljeprisen høyere, noe som trekker opp oljeaksjene på Oslo Børs.

Oljeprisen har steget rundt en prosent onsdag morgen, etter at det ser ut som Bush vinner valget i USA. Dette ventes å være positivt for oljeprisen, siden Bush trolig vil videreføre den harde linjen i Midt-Østen, fortsette å bygge strategiske oljelagre og være tilbakeholden med energiavgifter.

Statoil-aksjen er til nå opp 1,1 prosent til 93,25 kroner.

Soleklar børsvinner i dag er Gresvig, som stiger 26 prosent til 40,50 kroner, etter at det ble kjent at milliardæren Olav Nils Sunde har kjøpt seg opp til 28 prosent til en kurs på 40 kroner pr. aksje.

Storebrand stiger 1 prosent etter å ha kommet med solide kvartalstall i dag.

IT-selskapet Fast stiger 3,3 prosent til 12,50 kroner, etter kvartalstall tirsdag ettermiddag. Tallene var litt blandet. Bunnlinjen var litt svakere enn ventet, men veksten i omsetning var sterk.

Opticom stiger 8,30 prosent til 49,60 kroner, etter å ha meldt om overskudd i tredje kvartal, etter at Intel valgte å betale det siste avdraget i henhold til selskapenes samarbeidsavtale.

IT-selskapet Software Innovation er opp 8,4 prosent til 18 kroner, etter å ha meldt om en mulig storkontrakt i Danmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.