– Oslo Frp foreslår nå gratis passeringer i bomringen i Oslo mens bussjåførene streiker. Vi har 15 «røde» bydeler, og økt smitte, og streiken kan føre til økt smitte, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune i en pressemelding.

– I dag så vi økt trengsel på T-banen og trikkene, og dessverre er ikke alle like flinke til å bruke munnbind ved trengsel, så vi må bli bedre på det, samt oppfordre flere til å bruke bilen i streiken, sier Stenersen.

Ruter melder mandag om trikker som har vært så fulle at de må kjøre forbi holdeplasser. Om presset var stort fra før, er det enda større nå, på grunn av busstreiken, poengterte byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse mandag ettermiddag:

– Stappfulle trikker under en pandemi øker smittefaren, sa Raymond Johansen (Ap) under pressekonferansen.

Les også: Forbundslederen om streiken: - Det er arbeidsgiveren som utnytter pandemien

Fra før har Oslo kommune bedt folk bruke munnbind i trengselen på t-bane, buss og trikk, men byrådslederen er ikke fornøyd:

– Skal du reise med kollektivtransport, ber vi deg innstendig om å bruke munnbind. Ikke se an om det er mye folk. Ta på deg munnbind før du går om bord. Munnbind beskytter når meteren ikke kan overholdes. Det gjelder på kjøpesenteret, på matbutikken eller hvor det skulle være, sier Johansen.

Les også: Oslos byråd skjerper koronatiltakene - advarer om enda tøffere kur

Han brukte pressekonferansen mandag til å informere om skjerpede restriksjoner, og advarte om enda tøffere kur hvis ikke smitten går ned. Frp i Oslo mener dette ikke er bra nok:

– Byrådslederen har hatt pressekonferanse i dag, men har ikke kommet med noen tiltak som gjør det både lettere og enklere å ta bilen i Oslo. Dette er en felles kamp mot Covid-19, og ikke alle steder er det tilgjengelig T-bane eller trikketilbud hvor bussene nå står, avslutter Stenersen.