Den svenske nettbutikken Boozt fortsetter å øke salget sitt kraftig, både i Norge og resten av Norden.

Samlet omsetning økte 160 svenske millioner kroner i første kvartal til 713 millioner svenske kroner i første kvartal i år.

I motsetning til konkurrenten Zalando, oppgir Boozt egne tall for Norge. De viser at de siste tallene viser at salget til butikken i Norge er opp 34 prosent de siste 12 månedene. I første kvartal alene omsatte Boozt for 110 millioner kroner i Norge, mot 92 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Sterk kontrast

Kontrasten fra Boozt og andre nettaktører som Zalando til norske tradisjonelle motekjeder er gigantisk.

En rapport fra bransjeorganisasjonen Virke tidligere i år viser at omsetningen i landets klesbutikker har falt med over 900 millioner kroner.

Av de 25 kjedene som er tatt med i rapporten, faller salget hos 15 av de. Dårligst er det for Cubus, med en salgssvikt på 200 millioner kroner.

Varner-gruppen, som eier blant annet Cubus og Dressmann, la i år ned en av kjedene sine, Days like this, mens kjeden PM gikk konkurs i fjor. Både Days Like This og PM hadde rundt 300 ansatte som dermed mistet jobben.

Kundeinntaket øker

Boozt-sjef Hermann Haraldsson sier i en pressemelding at første kvartal gikk som forventet.

- Kundetilfredsheten er fortsatt høyt og inntaket av nye kunder fortsetter å øke, sier han.

Haraldsson mener dette bekrefter selskapets sterke posisjon. Videre kommer det frem at gjennomsnitts bruttoverdi på en ordre var uendret sammenlignet med samme periode i fjor, ettersom lavere priser ble motvirket av økning i antallet varer per handlekurv.

Dette skyldes sterkere vekst i andre kategorier, som nettbutikkens outlet-butikk Booztlet.com, som selskapet stadig bruker mer ressurser på. Haraldsson tror potensialet for outlet-butikken er enormt.