- Det er beklagelig å meddele at det ikkje har lukkast å finne ei løysing for selskapet som sikrer videre drift. Selskapet har på grunn av dette meldt oppbud, skriver Audun Viken, styreleder i Ting As, til Nettavisen.

Kjeden Ting AS er konkurs. Kjeden har tre butikker på Bryggen i Bergen, samt butikk i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Tromsø, Gardermoen, Flesland og Trondheim.

Selskapet har slitt i lang tid og tapte 11 millioner kroner i 2018.

- Det er en ubalanse i markedet med synkende marginer og for høye kostnader. Parallellt har vi gjort store investeringer for å kompensere med økt netthandel. Det har vært iverksatt en rekke tiltak det siste året for å bedre lønnsomheten i virksomheten, og det har blitt jobbet intenst de siste månedene for å finne løsninger for å sikre videre drift av Ting AS, skriver Viken.

Det var på planlagt å starte en prosess hvor kostnadene skulle kuttet og skipet skulle komme på rett kjøl.

«2019 blir et ryddeår, hvor aggressive kostnadskutt vil bli gjennomført vil bli gjennomført og hvor topplinjen må økes og bruttomarginen styrkes via bedre nettbutikk og kundeopplevelser», heter det årsregnskapet fra 2018.

Det er Skei Holding, som er eid av etterkommerne til den kjente veveren og forretningskvinnen Audhild Viken (1915-2000) som eier selskapet.

Skei Holding driver også Audhild Viken AS, som skal drives videre som før.

- De øvrige butikkene i konsernet ( Audhild Viken AS) blir ikke ramma av dette. Audhild Vikens sine butikker er souvenirbutikker som henvender seg mot turister. Turistmarkedet har en positiv trend, og er ikke utsatt for den krevende situasjonen som er i varehandelen for øvrig med marginpress og økt konkurranse på nett, skriver Audun Viken, styreleder i Ting As og tredje generasjons eier, til Nettavisen..

Det er Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Ting As er