*Nettavisen* Økonomi.

Byggmester risikerer pågripelse

Den utroskapstiltalte byggmesteren, Peter Aksel Nielsen (47), risikerer å bli hentet av politiet dersom han ikke møter til Røde Kors-rettssaken onsdag.

20.01.04 14:04

Den omfattende rettssaken er blitt utsatt to ganger, fordi 47-åringen er deprimert og ikke skal være i stand til å ivareta sine interesser under rettssaken.

Starter onsdag

Mandag underkjente tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud hans sykemelding og fremstilte ham for politilegen.

- Politilegens rapport var ikke krystallklar, men jeg har besluttet at vi starter rettssaken onsdag morgen, sier tingrettsdommer Taraldsrud til TV 2 Nettavisen.

Ifølge hans forsvarer, advokat Truls Dramer, er det høyst usikkert om Nielsen dukker opp.

- Jusen er klar, har han ikke gyldig forfall, kan han strengt tatt innbringes. Hva retten bestemmer seg for vil jeg imidlertid ta stiling til onsdag morgen - dersom han ikke møter opp, sier tingrettsdommer Taraldsrud.

- Veldig dårlig

Advokat Truls Dramer har informert sin klient om at dommeren har til hensikt å starte saken onsdag.

- Han har gitt uttrykk for at han føler seg veldig dårlig, og jeg får en følelse av at han ikke vet om han er i stand til å møte, sier Nielsens forsvarer, advokat Truls Dramer til TV 2 Nettavisen.

Odd Gunnar Ramfløy (46) var ansatt som økonomisjef i Røde Kors da han sammen med brødrene Peter Aksel Nielsen og Jørn Rune Ramfløy skal ha hatt økonomiske interesser i selskapet som fikk oppdraget med å rehabilitere deler av Røde Kors’ hovedkontor i 1997.

16,8 millioner ekstra

Rehabiliteringen sprengte alle anslag om konstnader. Byggearbeidene skulle i utgangspunktet beløpe seg til 19 millioner kroner, men ytterligere 16,8 millioner kroner påløp regningen.

I tiltalen påstår Økokrim at 7,3 millioner kroner var betaling for arbeid som aldri ble utført, og at det var Odd Gunnar Ramfløy som stod bak betalingene av de uriktige fakturaene. Av disse pengene skal 6,2 millioner kroner ha blitt ført ut av Norge og senere overført til kontoer som de tre brødrene disponerte i utlandet.

Bestukket?

Fjerdemann på tiltalebenken er Røde Kors-kontrollør, Petter Kristensen (46).

Økokrim mener han godtok en bestikkelse på 200.000 kroner fra Peter Aksel Nielsen og at pengene ble overført til en konto Kristensen hadde i skatteparadiset Isle of Man.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.